Mbappé-countdown in Madrid: Real wacht geduldig tot het kan toeslaan

Reacties

De Kylian Mbappé-countdown bij Real Madrid is begonnen. Met die cover pakt Marca vrijdag uit, nu er nog altijd geen duidelijkheid is over de toekomst van de Franse steraanvaller bij Paris Saint-Germain.

Mbappé-countdown in Madrid: Real wacht geduldig tot het kan toeslaan
© Pro Shots

Mbappé geldt al langere tijd als het gedroomde doelwit van Real en het moment dat De Koninklijke kan toeslaan komt volgens Marca steeds dichterbij. Op 1 september duurt het bijvoorbeeld nog maar vier maanden voordat Real hem - op 1 januari - een voorcontract kan aanbieden als hij zijn in 2022 aflopende contract inderdaad niet verlengt.

De cover van Marca.
De cover van Marca.

In Parijs hopen ze daar nog steeds op, maar die kans is volgens de berichten uit Spanje nagenoeg uitgesloten. PSG-coach Mauricio Pochettino heeft echter nog niks vernomen, vertelde hij in een uitgebreid interview met Le Parisien. 'Heeft Mbappé mij verteld dat hij niet verlengt? Dat zijn privégesprekken. Maar Kylian heeft er niet met mij over gesproken.'

Op de vraag of Pochettino zich kon voorstellen dat Mbappé volgend jaar transfervrij de deur uitloopt, wilde de Argentijn niet reageren. 'Het enige dat duidelijk is, is dat Mbappé nog een contract voor een jaar is. Hij is onze speler en we behandelen hem hetzelfde als een speler die nog een contract voor vijf jaar heeft. Op sportief niveau verandert het niks voor hem.'

Spaarpot
Real wacht de ontwikkelingen in Parijs geduldig af. De tijd is in het voordeel van De Koninklijke, aldus Marca. En voor het geval dat PSG in augustus toch besluit dat het Mbappé wil verkopen, om een gratis vertrek in 2022 te voorkomen, wordt de spaarpot in Madrid alvast gevuld zodat er meer dan 200 miljoen euro beschikbaar. Voor het geval dat.

De 45 à 55 miljoen euro die Real ontvangt voor Raphaël Varane komen in dat potje terecht, zoals ook zal gebeuren met de bedragen die de club eventueel ontvangt voor andere spelers die nog vertrekken zoals Dani Ceballos, Martin Ødegaard of Luka Jovic. Daarnaast is er al ruimte vrijgekomen in het salarisbudget door het vertrek van Varane en Sergio Ramos.

Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.