Mbappé blaast Lyon omver met vier goals in dertien minuten

Paris Saint-Germain heeft op overtuigende wijze afgerekend met Olympique Lyon. De bezoekers bleven een uur lang in de wedstrijd, maar daarna gaf Kylian Mbappé even gas en won de Franse koploper ruim.

PSG
PSG
5 - 0
Olympique Lyonnais

Vanaf het eerste fluitsignaal was het een enorm spektakelstuk in het Parc des Princes, waar Neymar na negen minuten de score opende door een door Mbappé verdiende strafschop te benutten. Het was al de tweede tegenvaller voor Lyon, want kort daarvoor moest Nabil Fekir al geblesseerd naar de kant. Memphis Depay zorgde kort na de openingstreffer voor het eerste gevaar namens de bezoekers, maar Gianluigi Buffon bracht redding.

Voor rust had vooral Antony Gautier veel te doen. De scheidsrechter gaf twee rode kaarten, maar had er misschien nog meer moeten uitdelen. Ook schreeuwde Lyon tevergeefs om een penalty. Presnel Kimpembe moest na ruim een half uur als eerste van het veld na een harde overtreding op Tanguy Ndombele. Op slag van rust kreeg Lucas Tousart zijn tweede gele kaart, waardoor ook de bezoekers met tien man verder moesten. Namens PSG ontsnapten Neymar en Marco Verratti nog aan rood in de eerste helft.

Met tien tegen tien bleef het nog lang een wedstrijd, maar nadat Mbappé in de 61ste minuut de voorsprong van de thuisclub had verdubbeld ging het ineens heel erg snel. Het nog altijd pas negentienjarige toptalent schreef geschiedenis tegen Lyon. Mbappé had nog nooit meer dan twee keer in één wedstrijd gescoord namens PSG, maar maakte nu liefst vier doelpunten in exact dertien minuten.

Mbappé maakte zijn eerste doelpunt van de avond door via de binnekant van de paal binnen te schieten en na terugleggen van Marquinhos scoorde hij in de 66ste minuut opnieuw. Weer drie minuten later stuurde Neymar het toptalent weg met een steekpass en op overtuigende wijze maakte hij zijn hattrick compleet. Daarmee was de honger van Mbappé nog niet gestild, want in de 74ste minuut bepaalde hij de eindstand op 5-0 door na een scrimmage raak te schieten.