Mazraoui nog niet op de weg terug: CL-kraker met PSG komt te vroeg

Reacties

Bayern München verwacht Noussair Mazraoui pas op zijn vroegst begin maart weer terug op het veld. Dat betekent dat hij de eerste Champions League-kraker tegen Paris Saint-Germain zal missen.

Mazraoui nog niet op de weg terug: CL-kraker met PSG komt te vroeg
© Pro Shots

Mazraoui kampt met een milde ontsteking in een hartzakje, die hij opliep door een coronabesmetting. Hij miste daardoor het winterse trainingskamp van Bayern en de eerste twee competitiewedstrijden van dit kalenderjaar. Ook voor de komende weken hoeft trainer Julian Nagelsmann nog niet op de Marokkaans international te rekenen.

'Het gaat goed met me, maar ik mag nog niets doen', zegt Mazraoui tegen Abendzeitung München. 'Ik mag nog niet trainen. Dit is geen gewone blessure, dus je moet heel voorzichtig zijn.' Mazraoui weet niet precies hoelang hij nog moet toekijken: 'Het kan drie, vier, vijf of zes weken duren.' Technisch directeur Hasan Salihamidzic laat weten dat de back volgende week weer onderzocht wordt.

Salihamidzic en Mazraoui weigeren zich dus uit te spreken over een streefdatum voor een rentree, maar volgens de Abendzeitung München is al duidelijk dat de voormalig Ajacied de eerste wedstrijd tegen PSG niet gaat halen. Dit duel, in de achtste finales van de Champions League, staat voor dinsdag 14 februari op het programma. Bayern verwacht Mazraoui pas in maart weer terug.

De absentie van Mazraoui is een domper voor Der Rekordmeister, aangezien Benjamin Pavard duidelijk niet in vorm is. Voor het WK speelde Mazraoui elf competitiewedstrijden voor Bayern, waarvan zes als basisspeler.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.