Mazraoui kan Ajax voorlopig niet bijstaan in vervolg titelstrijd

Reacties

Noussair Mazraoui moet de eerstkomende twee competitieduels van Ajax in de Eredivisie aan zich voorbij laten gaan. De 21-jarige vleugelverdediger ging afgelopen dinsdag al vroeg naar de kant in het uitduel met Juventus en is de komende week in ieder geval niet inzetbaar.

Mazraoui kan Ajax voorlopig niet bijstaan in vervolg titelstrijd
FC Groningen
FC Groningen
0 - 1
Ajax
Ajax

Het betekent dat Mazraoui, die tijdens een duel met Paulo Dybala door een enkel ging, behalve de uitwedstrijd van komende zaterdag tegen FC Groningen ook de thuiswedstrijd van aanstaande dinsdag tegen Vitesse mist. Dat liet Erik ten Hag vrijdag tijdens zijn persconferentie weten.

Tijdens de return van de kwartfinale van de Champions League in Turijn, die Ajax met 2-1 won, werd de gelegenheidslinksback al na elf minuten vervangen door Daley Sinkgraven, omdat Nicolás Tagliafico geschorst was. De Argentijnse linksback kan in Groningen weer meespelen.

Rechts achterin heeft Ten Hag door de terugkeer van Joël Veltman ook niet direct een probleem door de afwezigheid van Mazraoui, maar het vermindert zijn opties wel in het drukke schema van de komende dagen. Daarna heeft Ajax een week rust tot het heenduel met Tottenham Hotspur in de halve finale.

Titel
De blik moet nu echter eerst weer op het vervolg van de titelstrijd. 'Daar gaat het nu om, we moeten de blik richten op wat actueel is', zei Ten Hag. 'We zitten hier nu voor Groningen. We strijden op drie fronten en nu gaat het om de titel. Wij moeten dus alle energie aanwenden om Groningen te verslaan.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier onze vooruitblik op de 31ste speelronde van de Eredivisie
Eredivisie

Stand Eredivisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
2
4
119-32
+87
86
2
PSV
34
26
5
3
98-26
+72
83
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.