Max overtuigt Löw: 'Ga er maar vanuit dat hij er de volgende keer weer bij is'

Reacties

PSV-verdediger Philipp Max heeft bondscoach Joachim Löw nu al overtuigd van zijn kwaliteiten. De trainer werd door blessures gedwongen om de 27-jarige linksback voor de leeuwen te gooien, maar Max stelde allerminst teleur.

Max overtuigt Löw: 'Ga er maar vanuit dat hij er de volgende keer weer bij is'
© Pro Shots

Afgelopen woensdag maakte Max in het oefenduel met Tsjechië zijn langverwachte debuut voor Die Mannschaft. De linkspoot bekoonde zijn vuurdoop direct met een assist op de winnende treffer van Leon Goretzka (1-0). Omdat concurrenten Robin Gosens en Marcel Halstenberg geblesseerd waren, mocht Max ook in het Nations League-duel met Oekraïne (3-1) starten en maakte hij opnieuw een uitstekende indruk.

Op zijn persconferentie sprak Löw maandag dan ook lovende woorden over de PSV'er. 'Philipp heeft ons overtuigd in deze twee interlands. Hij dendert met grote snelheid langs de lijn naar voren en heeft veel lef aan de bal. Dat bevalt ons in het bijzonder. Hij heeft het goed gedaan, ik ben erg blij met hem', zei de bondscoach.

Vervolgens werd Löw gevraagd of Max er ook bij de volgende interlandperiode, in 2021 weer bij zal zijn. 'Ga daar maar vanuit', was het veelzeggende antwoord van de oefenmeester. Voor Max is het fraai nieuws, zeker met het oog op het EK van komende zomer. De verwachting is dat hij ook dinsdagavond in de kraker tegen Spanje een basisplaats zal hebben.

Spanje
Spanje
6 - 0
Duitsland
Duitsland
UEFA Nations League

Stand Groep 4 UEFA Nations League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Spanje
6
3
2
1
13-3
+10
11
2
Duitsland
6
2
3
1
10-13
-3
9
3
Zwitserland
6
1
3
2
9-8
+1
6
4
Oekraïne
6
2
0
4
5-13
-8
6
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.