Matusiwa: 'Hier zorgen dat Ajax niet meer om me heen kan'

Reacties

Azor Matusiwa is als een van de uitblinkers bij De Graafschap hard op weg een nieuwe kans te verdienen bij Ajax. De huurling nadert een kruispunt in zijn carrière en ziet ook dat een type balveroveraar geen overbodige luxe is in Amsterdam.

Matusiwa: 'Hier zorgen dat Ajax niet meer om me heen kan'

De twintigjarige speler van De Graafschap steekt er momenteel defensief bovenuit in de groep van alle middenvelders met een basisplaats in de Eredivisie. Natuurlijk is een club die zestiende staat vaker gedwongen te verdedigen, maar dat neemt niet weg dat Matusiwa zijn bij Ajax opgedane status als mini-Kanté waarmaakt. Geen middenvelder heeft zo veel intercepties, niemand zet vaker een tackle in en als het gaat om het percentage gewonnen duels staat de voormalig Nederlands jeugdinternational met Angolese roots ook in de topvijf.

In gesprek met VI vertelt de in januari naar Doetinchem vertrokken huurling over zijn rol en die van Kanté. 'Ik denk dat verdedigende middenvelders dankzij hem populairder zijn geworden. Zonder Kanté had ik nu veel minder aandacht gekregen. Hij heeft kwaliteiten die volgens mij ieder team nodig heeft. Ook Ajax. Ik denk wel dat zo iemand nu ooit gemist wordt, het zorgt voor iets meer balans. Je hebt niet negentig minuten de bal.'

Matusiwa hoopte zich in de voorbereiding op dit seizoen te bewijzen bij trainer Erik ten Hag, maar liesproblemen dwarsboomden dat. Op de dag van het vertrek naar het trainingskamp in Duitsland gaf de jonge middenvelder aan dat het niet langer ging. In aanloop naar volgend seizoen hoopt hij op een nieuwe kans, wetende dat zijn huidige contract medio 2020 afloopt. 'Ik wil er bij De Graafschap alles uithalen en zorgen dat Ajax niet meer om mij heen kan. Volgend jaar is het óf een nieuw contract óf een andere club vinden', vertelt Matusiwa.

De geluiden na de nederlaag bij AZ dat Ajax een type Christian Poulsen mist, heeft Matusiwa ook meegekregen. Maar hij focust zich volledig op De Graafschap, dat na de recente opmars zaterdagavond Heracles Almelo treft. 'Ik hoor die verhalen ook en krijg uit mijn omgeving wel ooit berichtjes dat ze een soort Kanté missen', zegt de verhuurde Ajacied met een lach', maar wat moet ik daarmee? Ik doe gewoon mijn ding en hoop dat ze me zien.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.