Matuidi op zijn hoede: 'Nederland is vooral verdedigend erg sterk'

Reacties

Blaise Matuidi denkt dat Frankrijk zijn borst nat kan maken voor het Nations League-duel met het Nederlands elftal komende vrijdag. De 75-voudig Frans international is vooral onder de indruk van de defensie van Oranje.

Matuidi op zijn hoede: 'Nederland is vooral verdedigend erg sterk'

Matuidi speelde in zijn interlandcarrière tot nu toe vijf keer tegen het Nederlands elftal en won alle vijf de confrontaties. De 31-jarige middenvelder verwacht in De Kuip evengoed een pittige wedstrijd. 'We zullen goed moeten verdedigen, Nederland maakte er drie tegen Duitsland', blikte Matuidi vooruit op de persconferentie.

'Ze hebben veel kwaliteiten in de ploeg, vooral in de verdediging. Wij zullen op alle fronten op ons best moeten zijn. We zullen solide en sterk moeten zijn. Oranje kan gevaarlijk uit de hoek komen, maar dat kunnen wij ook. We hebben veel getalenteerde spelers die het Nederland moeilijk kunnen maken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Pléa
Eén van de nieuwe gezichten bij Les Bleus is Alassane Pléa. De 25-jarige spits maakte afgelopen zomer de overstap van OGC Nice naar Borussia Mönchengladbach en is geweldig begonnen in de Bundesliga. Met acht competitietreffers houdt hij onder anderen Robert Lewandowski en Timo Werner onder zich op de topscorerslijst.

Bondscoach Didier Deschamps beloonde de rappe spits door hem voor het eerst op te roepen voor het nationale elftal en dus kan hij vrijdag debuteren. 'Het is een echte eer voor mij om met deze wereldkampioenen te trainen. Dit is het allerhoogste niveau met stuk voor stuk spelers die bij de beste clubs ter wereld spelen.'

Oranje staat voor belangrijkste interland in 2018
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.