Matthäus: slechte band met Weghorst reden voor ontslag Van Bommel

Reacties

Het plotselinge ontslag van Mark van Bommel bij VfL Wolfsburg blijft de gemoederen in Duitse media bezighouden. Stefan Effenberg kan geen begrip opbrengen voor de beslissing die afgelopen zondag kenbaar werd gemaakt, Lothar Matthäus wél. De recordinternational van Duitsland wijst op de slechte verstandhouding met (een deel van) de spelersgroep.

Matthäus: slechte band met Weghorst reden voor ontslag Van Bommel
© Pro Shots

Van Bommel werd zondag na dertien duels ontslagen door Wolfsburg. In alle Duitse media wordt als argument aangevoerd dat de oud-international zijn spelers niet meer bereikte, iets waar hij volgens Ibrahim Afellay in zijn periode als trainer van PSV ook al moeite mee had. Dergelijke geluiden hebben ook Matthäus bereikt, schrijft hij maandagavond in zijn column voor tv-zender Sky Deutschland. De zestigjarige oud-speler van onder meer Bayern München en Internazionale zag dat Wolfsburg zijn potentie al weken niet haalde. Volgens hem kwam dat, doordat Van Bommel zijn spelers niet meer bereikte.

'Als een trainer zijn connectie met het team verliest, komt dat vaak doordat hij geen goede relatie meer heeft – of nooit heeft gehad – met een of meer invloedrijke spelers', schrijft Matthäus, die een vergelijking trekt met de in november 2019 bij Bayern München ontslagen Niko Kovac (nu trainer van AS Monaco). 'Niko Kovac raakte Thomas Müller kwijt in München en Mark raakte Wout Weghorst overduidelijk kwijt in Wolfsburg. Dit is misschien verrassend, omdat het landgenoten zijn en ze alleen al vanwege de taal een goede band zouden moeten hebben. Maar dat was overduidelijk niet het geval.'

Matthäus wil niet oordelen over de manier waarop Van Bommel zijn spelers toespreekt of zijn selectie leidt, maar stelt wel vast dat er veel aan schortte in de wisselwerking tussen de coach en zijn spelers Want de selectie is in zijn ogen erg goed, beter nog dan de ploeg die vorig jaar Champions League-voetbal haalde. 'De problemen tussen de voormalige Bayern-ster en het team moeten wel serieus zijn geweest, er is geen andere uitleg voor de terugval in prestaties', aldus Matthäus, die eveneens informatie heeft dat Van Bommel ook bij PSV moeite had in de omgang met spelers.

Effenberg
Waar Matthäus het ontslag van Van Bommel dus kan begrijpen, geldt dat niet voor Effenberg. 'Het heeft me zeer verrast', vertelt de voormalig aanvoerder van Bayern tegenover de regionale krant Wolfsburger Allgemeine. 'Ik vind deze beslissing onbegrijpelijk.' Effenberg nam het zondag net als Felix Magath nog op voor de trainer en doet dat nu opnieuw. 'Ze hebben met de Champions League een extra belasting erbij gekregen die ze vorig seizoen niet hadden. En nu is Wout Weghorst ziek en is er met Xaver Schläger een belangrijke speler uitgevallen. Dat is nauwelijks te compenseren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer VfL Wolfsburg
Meer over VfL Wolfsburg
Meer W. Weghorst
Meer over W. Weghorst
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.