Mathijsen maakt promotie bij Willem II

Reacties

Willem II heeft Joris Mathijsen gepromoveerd tot technisch directeur. De oud-international was afgelopen seizoen nog als manager verbonden aan de Tilburgse club.

Mathijsen maakt promotie bij Willem II

Mathijsen (37) maakte een jaar geleden zijn entree bij Willem II. De 84-voudig Oranje-international verbond zich voor drie jaar als technisch manager aan de club waar hij zijn spelersloopbaan was begonnen.

In zijn eerste jaar als manager heeft Mathijsen indruk gemaakt op de clubleiding. 'We zijn erg tevreden over het werk dat Joris sinds zijn komst verricht heeft', zegt algemeen directeur Berry van Gool op de clubwebsite. 'Hij heeft zijn meerwaarde voor de club het afgelopen seizoen bewezen. Door hem tot technisch directeur te benoemen spreken wij ons vertrouwen in Joris uit. Het is dan ook een logische stap dat we zijn verantwoordelijkheden uitbreiden en daarmee de club verder versterken.'

Mathijsen prijst zich gelukkig met zijn nieuwe rol. 'Het is een juiste stap gebleken om terug te keren naar Willem II. Ik waardeer het vertrouwen van de raad van commissarissen en directie van de club.'

Mathijsen speelde tussen 1998 en 2004 zes seizoenen in de Tilburgse hoofdmacht. Na Willem II kwam Mathijsen uit voor AZ, Hamburger SV, Málaga en Feyenoord. Hij speelde 84 interlands voor Oranje, waaronder de WK-finale van 2010 tegen Spanje.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.