Matchwinners vormen basis voor VI Elftal van de Week

Reacties

Het nieuwe VI Elftal van de Week wordt gevormd door doelpuntenmakers. Acht van de elf uitverkoren spelers scoorden afgelopen weekend in de Eredivisie.

Matchwinners vormen basis voor VI Elftal van de Week
© Pro Shots

Jørgen Strand Larsen en Henk Veerman waren de redders in nood bij respectievelijk FC Groningen en FC Utrecht. De twee spitsen werden de matchwinners in de wedstrijden tegen Go Ahead Eagles en SC Cambuur. Jesper Karlsson had die rol bij AZ, dat door zijn goal de topper zaterdag tegen PSV won.

Fortuna Sittard-aanvaller Zian Flemming wees met zijn doppelpack zijn ploeg de weg naar een overwinning op SC Heerenveen. Thijs Oosting deed dat namens Willem II tegen het RKC Waalwijk van zijn vader Joseph Oosting. Door het grote aantal sterk presterende aanvallers vielen de ook scorende Ricky van Wolfswinkel en Anastasios Douvikas buiten de boot.

Wel was er ruimte voor de spelers die hun ploeg met de openingstreffer op het spoor zetten van een succes. Orkun Kökçü deed dat bij Feyenoord in de stadsderby tegen Sparta Rotterdam, zoals Davy Klaassen dat deed bij Ajax tegen Heracles Almelo.

Erik Schouten legde zaterdag ogenschijnlijk met twee goals de basis voor een Cambuur-succes in Utrecht. Mede door de inbreng van invalkracht Veerman keerde de Leeuwarder formatie met lege handen huiswaarts, maar de verdediger kreeg wel een plaatsje in het VI Elftal van de Week.

Alleen backs Gijs Smal (FC Twente), Noussair Mazraoui (Ajax) en doelman Yannick van Osch (Fortuna Sittard) werden gekozen, hoewel ze zich dit weekend niet hadden onderscheiden met een treffer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.