Matchwinner Van der Gragt wil nog niet aan pensioen denken

Reacties

Nederland is het WK goed begonnen, met dank aan Stefanie van der Gragt. Haar kopbal was voldoende voor de winst op Portugal. Na afloop reageerde ze.

Matchwinner Van der Gragt wil nog niet aan pensioen denken
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 0
Portugal
Portugal

In eerste instantie natuurlijk met blijdschap. 'We hebben het als team gedaan, ik ben blij dat ik hem mocht scoren', aldus de verdediger bij de NOS. Het doelpunt, gemaakt na een klein kwartier, was volgens haar geen toeval. 'We hebben erop getraind: goede trappers, kopsterke mensen. Het is gewoon een wapen van ons, dat heb je kunnen zien.'

De tweede helft stemde minder tot tevredenheid, vond ook Van der Gragt. 'Het werd spannend, zij hebben kwaliteit, maar echt gevaarlijk was het niet. We hebben gevochten tot het laatst, al kregen we er geen grip op. Met drie punten kunnen we alleen maar trots en blij zijn', sluit ze toch positief af.

Dit WK is voor haar extra bijzonder, het zijn namelijk haar laatste weken als voetballer. Na het toernooi gaat ze bij AZ aan de slag in een technische rol, maar daar wil ze nog niet aan denken. 'Ik kreeg kippenvel als matchwinner, maar ik wil zeker nog niet denken aan na het toernooi', gaf Van der Gragt toe dat haar naderend afscheid wel in haar hoofd speelde.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland Vrouwen
Meer over Nederland Vrouwen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.