Matchwinner Rashford maakt einde aan strafschopmisère Man Utd

Reacties

Manchester United heeft in de Premier League de weg omhoog ingeslagen door te winnen van Leicester City. Marcus Rashford maakte vanaf de strafschopstip het verschil en daarmee kwam er voorlopig ook een einde aan de penaltydiscussie op Old Trafford.

Matchwinner Rashford maakt einde aan strafschopmisère Man Utd
Manchester United
Manchester United
1 - 0
Leicester City
Leicester City

Dit seizoen werden twee van de drie strafschoppen gemist door United. Rashford ging al eens in de fout en Paul Pogba faalde ook. Er kwam kritiek op de nemers, maar ook op de besluiteloosheid van manager Ole Gunnar Solskjaer. Hem werd verweten dat hij geen vaste nemer aanwees en het aan de spelers liet. Het missen van de strafschoppen tegen Wolverhampton Wanderers en Crystal Palace was een van de oorzaken van het wegzakken van United, na de 4-0 zege op Chelsea op de eerste speeldag werd niet meer gewonnen.

Met die voorgeschiedenis was het extra interessant dat United in de openingsfase tegen Leicester opnieuw een penalty kreeg. Rashford werd onderuitgehaald en ging zelf achter de bal staan. Dit keer maakte hij geen fout, hij plaatste de bal in de open rechterhoek voorbij Kasper Schmeichel. Het was een heerlijke start voor United, dat toch flink gehavend was. Onder anderen Luke Shaw, Paul Pogba, Jesse Lingard en Anthony Martial ontbraken door blessures.

Mede door die lijst afwezigen was het niet raar dat United niet erg dominant was tegen Leicester. De bezoekers waren bovendien uitstekend aan het seizoen begonnen en gelden als belangrijkste kanshebber om de topzes aan te vallen dit seizoen. Leicester maakte die status deels waar. De ploeg van Brendan Rodgers stichtte het nodige gevaar. James Maddison had in de vierde minuut al een grote kans gekregen en na een halfuur haalde Ben Chillwell uitstekend uit. Beide keren redde David de Gea uitmuntend.

United bleef zo overeind, zonder te overtuigen. Belangrijk was ook de inbreng van de van Leicester overgenomen Harry Maguire, met wie de defensie stabieler oogt. Dat was ook bij het offensief van The Foxes nog het geval. United zocht naar de 2-0 en Solskjaer deed daarvoor ook een beroep op Tahith Chong. De negentienjarige Nederlander viel twintig minuten voor het einde in. Chong kon weinig van zich laten zien omdat United het zekere voor het onzekere nam. Wel viel de 2-0 nog bijna via Rashford. Hij knalde de bal bij een vrije trap tegen de kruising.

Door de overwinning heeft United net als Leicester nu acht punten, waarmee het in de subtop staat. Komende week wacht in de Europa League een duel met FC Astana. De kans op meer speeltijd voor Chong dan is groot.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
6
Tottenham Hotspur
38
16
11
11
61-47
+14
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
VI sprak in de voorbije interlandperiode met Tahith Chong over zijn kansen bij Manchester United
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.