Matchwinner Memphis maakt op het perfecte moment zijn eerste voor Atlético

Memphis Depay heeft het tiental van Atlético Madrid zondagmiddag een zwaarbevochten zege in La Liga bezorgd. De Nederlander maakte als invaller het winnende doelpunt op bezoek bij Celta de Vigo.

Celta de Vigo
0 - 1
Atlético Madrid

Atlético had het zwaar in Balaídos, waar de beste kansen voor Celta waren. Met name Iago Aspas was er heel dicht bij, maar Jan Oblak haalde zijn inzet nét op tijd van de lijn. Twintig minuten voor tijd werd de opdracht voor de Madrilenen nog zwaarder toen Stefan Savic een rode kaart kreeg. Aspas schoot vervolgens nog een vrije trap tegen de lat.

Ook met tien man bleeft Atlético echter geloven in een goede uitkomst. De ploeg van Diego Simeone loerde op de counter. Memphis speelde daarbij een belangrijke rol. Hij was in de 61ste minuut in de ploeg gekomen voor Álvaro Morata en zocht veel de diepte.

In de 89ste minuut sloeg de Oranje-international vervolgens toe. Hij kreeg de bal voor zijn voeten na een gekraakt schot van Yannick Carrasco en handelde snel: hij tikte de bal uit de draai langs doelman Iván Villar: 0-1. Met zijn eerste doelpunt in dienst van Atlético bezorgde Memphis zijn nieuwe club zo direct drie punten.

Atlético neemt de vierde plaats, die aan het einde van het seizoen rechtgeeft op een Champions League-ticket zo steviger in handen.