Matchwinner Mazraoui eert zijn moeder: 'Denk dat ze weer heeft gehuild'

Op bezoek bij Bayern München verzorgde hij al de gelijkmaker en dinsdagavond was Noussair Mazraoui in de thuiswedstrijd tegen Benfica opnieuw goud waard voor Ajax. De vleugelverdediger maakte diep in blessuretijd het winnende doelpunt (1-0) en eerde na afloop zijn moeder.

Direct na de wedstrijd zocht een camera Mazraoui op. 'Ik zei mama, I love you. Ze is voor de tweede keer in mijn leven naar een wedstrijd komen kijken', zei de matchwinner tegen de NOS. 'Normaal gesproken is het te spannend voor haar, als ik op de grond lig wordt ze helemaal gek.'

'Bij mijn vorige doelpunt (uit bij Bayern, red.) heeft ze gehuild', vervolgde Mazraoui over zijn moeder. 'Ik denk dat dit vandaag wel weer is gebeurd.' Zelf hield hij geen natte ogen over aan zijn winnende doelpunt. 'Nee, ik ga niet huilen voor een doelpunt, haha.'

Zijn goal tegen Benfica deed Mazraoui meer dan zijn treffer in de Allianz Arena. 'Dat was de gelijkmaker, nu staat het in blessuretijd nog 0-0. Je verwacht al dat je gelijk gaat spelen, dan is er een enorme opluchting en blijheid als je toch nog wint. Als je kijkt naar de kansen die we vooral in de tweede helft hebben gecreëerd, denk ik dat we onszelf met 0-0 tekort hadden gedaan.'

Toch kreeg ook Benfica kansen in de Johan Cruijff Arena. 'Ze waren echt goed', vond Mazraoui. 'Ze speelden goed positiespel, ze jaagden goed… Ze waren beter dan ik had verwacht, ja. Het is niet zo dat we ze hebben onderschat, want we wisten wel dat ze goed waren, maar niet zó goed.'

'Het verhaal van Mazraoui bij Ajax is wonderbaarlijk krankzinnig'
Van de Beek is Mazraoui dankbaar: 'Die kans van mij had erin gemoeten'
{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}