Matchwinner Klaassen blijft kritisch na zege Werder Bremen

Ondanks zijn winnende treffer hield Davy Klaassen gemengde gevoelens over aan het uitduel dat Werder Bremen zaterdag afwerkte met FC Augsburg. De middenvelder vindt dat zijn ploeg veel te makkelijk goals incasseerde.

'We begonnen goed, maar vlak voor en vlak na rust kregen we een onnodig tegendoelpunt', verhaalt Klaassen op de clubsite van Werder Bremen. 'Daarna hadden we het twintig minuten heel lastig. Het kan niet zo zijn dat we zo makkelijk een voorsprong uit handen geven.'

Het was Klaassen die met zijn eerste Bundesliga-doelpunt de bezoekers alsnog aan de drie punten hielp: 2-3. De ex-Ajacied kon de bal eenvoudig binnentikken na een enorme flater van FC Augsburg-doelman Fabian Giefer.

'In de slotfase hadden wij iets meer geluk. Dit is hoe dan ook een belangrijke zege. Vorige week tegen 1. FC Nürnberg verspeelden we nog de overwinning in de blessuretijd. Dat overkwam ons vandaag niet, we gaven in de slotfase niets meer weg.'

Door de overwinning klom Werder Bremen naar de vierde plaats in de Bundesliga. Dinsdag alweer wacht een thuisduel met Hertha BSC in de vijfde speelronde.