Matavz ontsnapt niet aan schorsing en staat tot maart aan de kant

Reacties

Tim Matavz mag in de aankomende vier duels van Vitesse niet in actie komen. De KNVB maakt woensdagochtend bekend dat de aanvaller door de commissie van beroep alsnog is geschorst, vanwege de elleboogstoot die hij op 20 januari uitdeelde aan SC Heerenveen-verdediger Denzel Dumfries.

Matavz ontsnapt niet aan schorsing en staat tot maart aan de kant

In de eerste helft van het duel tussen Vitesse en Heerenveen (1-1) zette Matavz bij het voorbijlopen plotseling zijn elleboog in het gezicht van Dumfries (zie video onder). Die ging naar de grond, maar de actie werd niet waargenomen door het arbitrale kwartet en dus volgde er geen sanctie.

De aanklager betaald voetbal startte direct een onderzoek naar de merkwaardige actie en kwam met een schikkingsvoorstel van vijf wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Vitesse accepteerde dit niet en ging in beroep. Matavz kon daardoor gewoon in actie komen in de laatste twee wedstrijden van zijn club, tegen PEC Zwolle (1-2 zege) en FC Groningen (2-0 zege).

Donderdagavond was er een zitting in Zeist, waarin de aanklager een schorsing van vijf wedstrijden onvoorwaardelijk eiste. Matavz zei in zijn uitleg dat hij enkel voor Dumfries wilde komen en probeerde om de arm van zijn tegenstander weg te duwen; volgens de clubjurist was er 'geen achterwaartse beweging gemaakt op hoofdhoogte, maar op okselhoogte'. Daar was de aanklager het niet mee eens.

Woensdagochtend deed de beroepscommissie uitspraak en kreeg Matavz te horen dat hij alsnog vier wedstrijden moet toekijken, één duel schorsing is voorwaardelijk. Matavz kan niet in beroep tegen deze schorsing en mist de competitieduels met ADO Den Haag, Feyenoord, Excelsior en VVV-Venlo. Op 4 maart kan hij tegen Ajax zijn rentree maken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.