Mata ontsnapt aan enorm renovatieplan Manchester United

Reacties

Er staat heel wat te gebeuren bij Manchester United in de komende maanden. Manager Ole Gunnar Solskjaer is van mening dat de selectie voor een groot deel op schop moet. Juan Mata is één van de spelers die zich volgens de BBC geen zorgen hoeft te maken.

Mata ontsnapt aan enorm renovatieplan Manchester United

Het contract van de 31-jarige Mata loopt eind deze maand af, maar de Spanjaard heeft een aanbieding ontvangen om zijn verbintenis te verlengen. Solskjaer is blij met de aanvallende middenvelder, ook omdat Mata één van de weinige creatieve spelers is in de selectie van de gevallen grootmacht.

De eerste contouren van de renovatie van de selectie beginnen ondertussen zichtbaar te worden. Ander Herrera en Antonio Valencia vertrekken sowieso en ook de talenten Regan Poole, James Wilson, Zak Dearnley, Tom Sang, Callum Whelan, Matty Willock, Matthew Olosunde, Tyrell Warren, DJ Buffonge, Callum Gribbin, Millen Baars, Josh Bohui en James Thompson hebben geen nieuw contract gekregen.

Romelu Lukaku gaat mogelijk vertrekken bij Manchester United. Internazionale is serieus in de markt voor de Belg.
Romelu Lukaku gaat mogelijk vertrekken bij Manchester United. Internazionale is serieus in de markt voor de Belg.

Manchester United heeft een flink transferbudget vrijgemaakt voor Solskjaer en wil nog meer geld beschikbaar maken door het verkopen van spelers. Onder anderen Eric Bailly, Marcos Rojo, Matteo Darmian, Alexis Sánchez en Romelu Lukaku zouden mogen vertrekken, terwijl er bij een goed bod ook gesproken mag worden met Andreas Pereira en Fred. Het gebrek aan Champions League-voetbal volgend seizoen zorgt ervoor dat de zoektocht naar nieuwe spelers nog niet erg vlot loopt.

Solskjaer wil in ieder geval een rechtsback, een centrumverdediger, een verdedigende middenvelder, een aanvallende middenvelder en een vleugelspits aan zijn selectie toevoegen, melden diverse Engelse media. Daarnaast is het de bedoeling dat spelers als Anthony Martial, Luke Shaw, Marcus Rashford en Jesse Lingard de kar gaan trekken de komende jaren. Met Daniel James werd al een groot talent met het oog op de toekomst aangetrokken.

Als het gaat om het aantrekken van gevestigde namen, regent het geruchten rond Old Trafford. Matthijs de Ligt (Ajax), Donny van de Beek (Ajax), Raphaël Varane (Real Madrid), Kalidou Koulibaly (Napoli), Ousmane Dembélé (Barcelona), Mauro Icardi (Internazionale), Gareth Bale (Real Madrid), Moussa Dembélé (Olympique Lyon), João Félix (Benfica) en Ivan Perisic (Internazionale) hebben allemaal gemeen dat ze al in verband gebracht zijn met United. Hoe serieus dat allemaal te nemen is, zullen de komende maanden uitwijzen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.