Mason (26) neemt afscheid van het voetbal na schedelbreuk

Reacties

Ryan Mason zegt het profvoetbal per direct vaarwel. De 26-jarige middenvelder liep op 22 januari 2017 een schedelbreuk op en is door neurologen afgeraden zijn rentree in het voetbal te maken.

Mason (26) neemt afscheid van het voetbal na schedelbreuk

Mason kwam tijdens een duel van zijn club Hull City met Chelsea hard in botsing met Gary Cahill, hoofd tegen hoofd. Waar de Chelsea-verdediger door kon spelen, moest Mason na een lange behandeling naar de kant. Later werd duidelijk dat Mason een schedelbreuk had opgelopen bij dat moment.

Nu, ruim een jaar later, heeft Hull City op de clubsite het definitieve afscheid van Mason verkondigd. 'Het is met een diepe bedroefdheid dat we bekendmaken dat Ryan het voetbal verlaat. Hij heeft begeleiding gezocht bij de allerbeste neurologen ter wereld en zij hebben hem allemaal afgeraden terug te keren in het voetbal. Ryan wil iedereen bij de club bedanken die hem geholpen heeft bij zijn herstel en hij voelt zich dankbaar voor alle steun en medeleven die hij ontvangen heeft.'

Mason begon zijn voetbalcarrière bij Tottenham Hotspur, waar hij de jeugdopleiding doorliep. In totaal speelde hij zeventig officiële duels voor Spurs. Na huurperiodes bij Yeovil Town, Doncaster Rovers, FC Lorient en Swindon Town maakte hij in de zomer van 2016 voor ruim vijftien miljoen euro de overstap naar Hull. In maart 2015 speelde hij zijn enige interland voor het Engelse voetbal, een oefenduel met Italië.

Het moment van de botsing tussen Gary Cahill en Ryan Mason.
Het moment van de botsing tussen Gary Cahill en Ryan Mason.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.