Martínez zet België op scherp: 'Slechts paar spelers zeker van hun plek'

Reacties

Roberto Martínez, de bondscoach van België, gaat in de komende interlands bekijken welke spelers hij wel en niet mee zal nemen naar het WK dat in november begint. Slechts een paar spelers zijn hun plek zeker, waarschuwt de Spanjaard.

Martínez zet België op scherp: 'Slechts paar spelers zeker van hun plek'
© Pro Shots
België
België
2 - 1
Wales
Wales

In de komende dagen valt de beslissing welke ploegen zich plaatsen voor de finaleronde van de Nations League. België is nog in de race, maar moet voor groepswinst een achterstand van drie punten goedmaken op Oranje, de enige concurrerende ploeg. Donderdagavond speelt België in Brussel tegen Wales.

Bondscoach Martínez heeft een fitte selectie, vertelde hij aan de Vlaamse televisiezender VTM, al zal niet iedereen voor speeltijd in aanmerking komen. 'Jason Denayer is opgeroepen om in contact te blijven met de groep. Hij zal in deze interlandweek werken zoals hij het bij een club zou doen.' Denayer is nog altijd transfervrij nadat zijn contract bij Olympique Lyon enkele maanden geleden afliep.

'Natuurlijk willen we donderdag winnen. Het is onze laatste thuiswedstrijd voor het WK', vervolgde de Spaanse keuzeheer. 'Als we Wales niet verslaan, is het voorbij, maar we kijken nog niet naar zondag', vervolgde Martínez, verwijzend naar de wedstrijd tegen Nederland.

Ook de Belgen gebruiken deze wedstrijden als generale repetitie voor het WK. 'Deze twee wedstrijden gaan ons de laatste benodigde informatie geven. Een paar spelers zijn er – mits fit – altijd bij, voor een paar anderen hangt het af van hun speeltijd, vorm en hoe ze in deze twee wedstrijden presteren. Vanwege de grote groep van 26 waar we al lang mee werken, zal het wel zo zijn dat er jongens niet mee zullen gaan, die wel al lang bij de groep horen.'

Naast het eigen resultaat is ook dat van Oranje van belang. Ook al verslaat België Wales: als de ploeg van Louis van Gaal donderdagavond wint in Polen, wordt groepswinst een zeer zware missie voor de Rode Duivels. In dat geval is voor een Belgische groepswinst een overwinning met minstens drie goals verschil vereist. De motivatie van de Belgen is twijfelachtig: doelman Thibaut Courtois kondigde al aan dat hij geen zin had in de wedstrijden.

UEFA Nations League

Stand Groep 4 UEFA Nations League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
6
5
1
0
14-6
+8
16
2
België
6
3
1
2
11-8
+3
10
3
Polen
6
2
1
3
6-12
-6
7
4
Wales
6
0
1
5
6-11
-5
1
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.