Martínez ontgoocheld door 'onnodige' treffer Oranje

De Belgische bondscoach Roberto Martínez probeerde positief te blijven na het gelijkspel tegen Nederland (1-1). Toch baalde de Spanjaard behoorlijk van de gelijkmaker van Arnaut Danjuma Groeneveld. 'Het tegendoelpunt was een key moment.'

'We startten heel goed met veel beweging met en zonder bal', zei de Belgische keuzeheer tegen de VRT. 'Het doelpunt dat we maakten was buitengewoon. Het tegendoelpunt vervolgens is een ontgoocheling omdat we de bal weggeven op een onnodige manier. Daarna sloop er wat meer twijfel in onze acties. Het was leuk om Simon Mignolet en andere spelers, die normaal minder minuten maken, aan het werk te zien. We vergaren zo weer nieuwe informatie na een wedstrijd tegen een sterk team.'

Belgische media waren niet zo onder de indruk van De Rode Duivels, waar enkele vaste basisspelers rust kregen. 'Maar ik denk dat we positief moeten blijven', counterde Martínez. 'We zijn al een tijdje ongeslagen en eindigden als derde op het WK. We geloven dat we nog goede spelers in België zullen produceren. We moeten hen een aantal wedstrijden gunnen in deze ontwikkeling.'

Mertens
Dries Mertens opende al na vijf minuten de score tegen Oranje met een harde knal. 'De bal ging er lekker in, ja. Dat is altijd leuk. We begonnen heel goed aan de wedstrijd, de eerste twintig minuten waren heel goed. Daarna vallen we wat terug, wat natuurlijk jammer is. We hadden wel de beste kansen in de eerste helft, maar dan valt tegen de verhouding in de gelijkmaker. Die treffer kwam er jammer genoeg na dom balverlies van ons.'

De aanvaller speelde voorin samen met Eden Hazard en Romelu Lukaku. 'Dat de samenwerking voorin goed liep? We hebben inderdaad wel mooie dingen laten zien, denk ik. Jammer genoeg levert het geen nieuwe overwinning op. Maar ach, we blijven al voor de achtste opeenvolgende keer ongeslagen tegen Nederland. Dat is toch het belangrijkste.'