Martínez evenaart beste seizoen en brengt Inter dichter bij Milan

Internazionale heeft zondag het gat met koploper AC Milan weer verkleind tot twee punten. De stadgenoot won eerder op de dag al en de formatie van trainer Simone Inzaghi deed hetzelfde op bezoek bij Udinese.

Udinese
Udinese
1 - 2
Internazionale

Na de nederlaag tegen Bologna (2-1) van afgelopen woensdag had Inter de titelkansen niet meer in eigen hand. De Milanezen moeten hopen op een misstap van koploper AC Milan. Dat gebeurde zondag nog niet, want de stadgenoot won met 1-0 van Fiorentina. Om de achterstand niet te laten oplopen, moest Inter drie uur later zelf winnen van Udinese.

Waar Milan tegen Fiorentina lang moest wachten op een goal - die na 82 minuten pas viel via Rafael Leão - was het voor Inter al snel raak. Ivan Perisic kopte al na twaalf minuten raak uit een hoekschop van Federico Dimarco. De 2-0 volgde nadat scheidsrechter Daniele Chiffi na ruim 35 minuten naar de stip wees vanwege een overtreding op Edin Dzeko. Lautaro Martínez schoot van elf meter tegen de paal, maar kopte uit de rebound raak. Voor de Argentijn was het zijn 21ste competitietreffer, waarmee hij het beste seizoen (2019/20) uit zijn carrière evenaarde.

Udinese stelde er in de eerste helft weinig tegenover, maar bracht na rust de spanning nog wel terug. Met nog een kleine twintig minuten op de klok kreeg de thuisploeg, waar Bram Nuytinck en Marvin Zeegelaar op de bank zaten, een vrije trap op een gevaarlijke plek. Doelman Samir Handanovic, die de blunderende Ionut Radu naar de bank verwees, hield een inzet van Gerard Deulofeu uit zijn doel, maar kon daarna niet voorkomen dat invaller Ignacio Pussetto op aangeven van Destiny Udogie binnentikte: 1-2. Verder dan dat kwam Udinese echter niet, waardoor Inter - met Stefan de Vrij in de basis en Denzel Dumfries op de bank - drie punten bijschreef.