Martin Jol op pole position om ADO Den Haag te kopen

Reacties

De Chinese grootaandeelhouder United Vansen is in verregaande gesprekken over de verkoop van ADO Den Haag. De koper blijkt een oude bekende: Martin Jol. Deze week moet duidelijk worden of de clubicoon ADO daadwerkelijk in handen krijgt.

Martin Jol op pole position om ADO Den Haag te kopen
© Pro Shots

Jol wil samen met enkele gefortuneerden de club overnemen. Het gaat om Hagenaar Ed Maas en enkele vastgoedjongens uit het Haagse. De naam van Ben Mandemakers zingt ook rond, maar de geldschieter van RKC Waalwijk zou geen actieve rol spelen.

United Vansen en Jol zijn al enige tijd met elkaar in gesprek en een akkoord nadert. De komende dagen moeten de puntjes op de i worden gezet. Jol, die vrij recent nog verantwoordelijk was voor het technisch beleid in de Residentie, stelt wel enkele voorwaarden bij een koop.

De belangrijkste is dat de huidige rvc ontmanteld wordt, evenals de Stichting Toekomst ADO. Eenzelfde eis legden eerdere geïnteresseerden ook al op tafel. Bij een Amerikaanse partij was de achterliggende gedachte vooral om meer zeggenschap te krijgen binnen de club. Jol is op zijn beurt niet te spreken over het functioneren van bepaalde personen. Het is veelzeggend dat de Nederlandse aandeelhouders en de rvc tot voor kort niet op de hoogte waren van de huidige overnameplannen.

Daarbij wijzen veel vingers in de richting van Frans van Steenis, de voorzitter van de rvc. Vanuit China is er al langer kritiek op zijn functioneren. VI vroeg een maand geleden aan een woordvoerder of de positie van Van Steenis nog houdbaar was. Deze zei: 'Hij voelt de steun van de Nederlandse aandeelhouders.' Het heeft er alle schijn van dat Van Steenis, mocht Jol ADO daadwerkelijk overnemen, van het podium verdwijnt.

Intussen is er haast geboden. United Vansen is in verzet gegaan tegen de uitspraak in het kort geding dat ADO eind april aanspande tegen de eigenaar. Het verweer van United Vansen dient op 21 juni.

De verwachting is dat deze week en anders begin volgende week duidelijk moet worden of de aankoop door Jol realistisch is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.