'Martial kan een van de beste spelers van de Premier League zijn'

Reacties

Nemanja Matic heeft zich zeer lovend uitgelaten over ploeggenoot Anthony Martial. De aanvaller van Manchester United was zondag opnieuw belangrijk tegen Everton (2-1 zege).

'Martial kan een van de beste spelers van de Premier League zijn'

Martial verdiende een strafschop en maakte zelf de tweede treffer van United met een geplaatst schot. De linksbuiten was in de voorbereiding gebrouilleerd met manager José Mourinho doordat hij lang afwezig was wegens de geboorte van zijn dochter, maar heeft nu al vijf wedstrijden op rij een basisplaats. Martial scoorde in de laatste drie competitieduels vier keer. Daardoor pakte zijn ploeg punten tegen Newcastle United, Chelsea en Everton.

Matic is niet verbaasd over de prestaties van Martial en denkt dat de Fransman nog beter kan. 'Anthony is een geweldige speler, dat moet hij begrijpen. Hij heeft meer vertrouwen nodig. Hij is nog jong en als hij blijft scoren in de komende wedstrijden, zal hij ook meer vertrouwen krijgen. Als hij zijn topniveau haalt, kan hij zeker een van de beste spelers van de competitie zijn. Soms begrijpt hij niet eens hoe goed hij eigenlijk is', aldus Matic tegenover Engelse media na de nieuwe hoofdrol van Martial.

De middenvelder is ervan overtuigd dat de toekomst van Martial, ondanks speculaties tijdens diens reserverol, op Old Trafford ligt. 'Hij heeft alles dat een speler van Manchester United nodig heeft. Hij is snel en zeer vaardig met de bal. Als ik die kwaliteiten had, dan zou ik de bal niet meer afspelen en elke wedstrijd scoren!', grapte Matic.

Martial kwam in 2015 voor liefst 60 miljoen euro (exclusief bonussen) over van AS Monaco en heeft nog een eenjarig contract bij Manchester United. De club heeft een optie om daar een jaar aan vast te plakken. Afgelopen zomer stelden verschillende Engelse media dat Mourinho afscheid van hem wilde nemen, maar de clubleiding zou daar een stokje voor hebben gestoken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.