Martens keert bij AZ als coach terug op oude nest

Reacties

Maarten Martens is volgend seizoen hoofdtrainer van Jong AZ. De ex-speler tekent binnenkort een meerjarig contract in Alkmaar. Martens komt over van Club Brugge, waar hij momenteel fungeert als trainer van Onder-18 en assistent-coach van de beloftenploeg. De 36-jarige Belg volgt bij Jong AZ Michel Vonk op, wiens aflopende contract niet is verlengd.

Martens keert bij AZ als coach terug op oude nest
© Pro Shots

Martens kwam als speler in 2004 naar Nederland, nadat RKC Waalwijk hem had losgeweekt bij Anderlecht. Van 2006 tot januari 2014 speelde hij bij AZ, de laatste twee seizoenen als aanvoerder. De technisch begaafde linkspoot was geliefd bij het Alkmaarse publiek, maar werd achtervolgd door blessures. Mede daarom stopte hij al op 31-jarige leeftijd met voetballen, na korte periodes bij PAOK Saloniki en Cercle Brugge.

Meteen na zijn spelerscarrière begon de negenvoudig international met het volgen van trainerscursussen. In dat kader liep hij in 2016 een week stage bij AZ. Kort daarop ging Martens aan de slag als jeugdtrainer bij Club Brugge. De afgelopen jaren hielden hij en hoofd opleiding Paul Brandenburg contact met elkaar. Voor Martens is de aanstelling bij Jong AZ zijn eerste klus als hoofdcoach.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.