Martens enige Oranje Leeuwin in FIFPro Elftal van het Jaar

Reacties

De Oranje Vrouwen hebben met Lieke Martens één afgevaardigde in het FIFPro Elftal van het Jaar. De aanvaller kreeg wel de meeste stemmen van de elf uitverkorenen.

Martens enige Oranje Leeuwin in FIFPro Elftal van het Jaar

De mondiale spelersvakbond (FIFPro) kreeg voor het samenstellen van het Elftal van het Jaar 2017 ruim vierduizend stemmen van vrouwen die op het hoogste niveau spelen. 1251 daarvan kruisten op hun stembiljet de naam Martens aan, waarmee ze als eerste Nederlandse de eer heeft, opgenomen te worden in het Elftal van het Jaar. 'Het is een enorme eer, dat meen ik echt', reageert de aanvaller van Barcelona op de site van de VVCS, 'ik ben een beetje verrast dat ik de meest stemmen heb gekregen.'

Martens is als enige van de Oranje Vrouwen uitverkoren. Verschillende van haar collega-internationals zaten wel dicht bij een uitverkiezing. Shanice van de Sanden en Vivianne Miedema eindigden als vierde en vijfde bij de aanvaller, terwijl Daniëlle van de Donk (7de) en Jackie Groenen (14de) bij de middenvelders en Anouk Dekker (17de) bij de verdedigers hun nominatie niet konden inlossen. 'Het zegt veel dat zes Nederlandse spelers bij de 55 meest gekozen speelsters waren', wijst Martens op de nieuwe plaats van de Leeuwinnen in het mondiale vrouwenvoetbal.

FIFPro-elftal van het Jaar

Doel: Hedvig Lindahl (Zweden - Chelsea)
Verdediging: Lucy Bronze (Engeland - Olympique Lyon), Nilla Fischer (Zweden - VfL Wolfsburg), Wendie Renard (Frankrijk - Olympique Lyon), Irene Paredes (Spanje - Paris Saint-Germain)
Middenveld: Camille Abily (Frankrijk - Olympique Lyon), Dzsenifer Marozsán (Duitsland - Olympique Lyon), Marta Vieira da Silva (Brazilië - Orlando Pride)
Aanval: Pernille Harder (Denemarken - VfL Wolfsburg), Lieke Martens (Nederland - Barcelona), Alex Morgan (Verenigde Staten - Orlando Pride)

Lieke Martens: 'Sinds het EK geloof ik echt in alles'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.