Martens en stralende Van de Sanden laten zich direct gelden bij Leeuwinnen

Reacties

Het was maandagochtend een vrolijk weerzien in Zeist. Lieke Martens en Shanice van de Sanden sloten als laatste twee speelsters aan bij de Oranje Leeuwinnen van Sarina Wiegman. Het duo had een weekje rust gekregen nadat ze de Champions League-finale met hun clubs Barcelona en Olympique Lyon tegen elkaar speelden in Boedapest.

Martens en stralende Van de Sanden laten zich direct gelden bij Leeuwinnen

Van de Sanden won die finale met 4-1 en straalde dan ook net wat meer dan haar collega bij Oranje toen het onderwerp ter sprake kwam. In het eerste onderlinge partijtje met de volledige selectie liet Martens zich direct gelden. Coach Wiegman keek tevreden toe. Beide topspeelsters knalden er direct vol in.

Waar Van de Sanden een weekje Ibiza pakte, trok Martens zich terug met een stapel boeken aan het zwembad. Gebruind en in ieder geval een beetje uitgerust, stond ze de pers te woord. Niet bepaald een hobby van de Limburgse, die nog maar een paar jaar geleden amper kon slapen als ze wist dat ze de volgende dag een interview had. Nu is ze het gezicht van Oranje en het voorbeeld van duizenden meisjes. 'Ik vind het soms best wel zielig', wist haar vriendin en medespeelster Daniëlle van de Donk eerder nog te vertellen. 'Ze neemt echt alles op haar schouders.'

Martens' boek "Lieke" bestormde de afgelopen weken de bestsellerslijsten. 'Leuk is dat', zegt ze. 'Ik krijg berichten van mensen over dat hun kind ineens met een boek op schoot zit in plaats van met de iPad.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.