Marta schiet Brazilië ronde verder en laat Klose achter zich

Reacties

Australië en Brazilië hebben zich net als Italië vanuit Groep C geplaatst voor de knock-outfase van het WK vrouwen. Vooral voor Marta werd het een onvergetelijke avond.

Marta schiet Brazilië ronde verder en laat Klose achter zich
Italië
Italië
0 - 1
Brazilië
Brazilië

Na de 3-2 nederlaag tegen Australië, dat terugkwam van een 0-2 achterstand, moest Brazilië eigenlijk vol aan de bak tijdens de laatste speelronde van de poulefase. De ploeg van bondscoach Vadão had slechts twee punten en sloot af tegen koploper Italië, dat de eerste twee wedstrijden won.

Eigenlijk zou voor beide landen een gelijkspel wel goed uitkomen en dus werd vooraf gevreesd voor een salonremise, maar die kwam er niet. Na een overtreding van Elena Linari op Debinha kreeg Brazilië een kwartier voor tijd een strafschop en die werd door Marta in de juiste hoek geschoven.

Het betekende het zeventiende doelpunt van Marta op een WK, waardoor de 33-jarige aanvaller zich nu alleen topscorer aller tijden op een mondiale eindronde mag noemen. Die titel deelde zij sinds donderdag met Miroslav Klose, haar landgenoot Ronaldo staat op vijftien doelpunten.

Jamaica
Jamaica
1 - 4
Australië
Australië

Australië was ook nog niet zeker van een plek in de knock-outfase, maar trof in de laatste speelronde hekkensluiter Jamaica. Het werd een eenvoudige overwinning voor de Matildas. Mede dankzij drie doelpunten van Sam Kerr, die samen met Alex Morgan topscorer is van dit WK, werd het 4-1 voor Australië.

Vrouwen WK

Stand Groepsfase Groep C Vrouwen WK 2019 France

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Italië
3
2
0
1
7-2
+5
6
2
Australië
3
2
0
1
8-5
+3
6
3
Brazilië
3
2
0
1
6-3
+3
6
4
Jamaica
3
0
0
3
1-12
-11
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.