Marsman wil méér zijn dan een stand-in en waarschuwt Bijlow

Reacties

Het lijkt erop dat Justin Bijlow komend seizoen 'gewoon' de eerste keeper van Feyenoord is, maar dat is iets waar Nick Marsman zich niet zomaar bij neerlegt.

Marsman wil méér zijn dan een stand-in en waarschuwt Bijlow
© Pro Shots

Marsman kwam ruim een jaar geleden van FC Utrecht naar Rotterdam-Zuid, als ervaren stand-in voor Bijlow en Kenneth Vermeer. Mede door blessures bij zijn concurrenten en het vertrek van Vermeer kwam hij uiteindelijk toch nog tot twee optredens in de Eredivisie en twee duels in de Europa League. 'Het is trouwens niet helemaal waar dat ik bij binnenkomst accepteerde dat ik derde keeper zou zijn', zo pareert hij op het clubkanaal een opmerking van de interviewer. 'Ik ben gewoon de strijd aangegaan.'

In januari vertrok Vermeer naar Los Angeles FC en met die transfer is Marsman dus een plekje geklommen in de hiërarchie. En dat wil hij komend seizoen het liefst uitbouwen. 'Ik ben inderdaad een plekje opgeschoven en heb ook al wat wedstrijden mogen meemaken, maar Justin heeft het gewoon heel goed gedaan', zo is hij zich bewust van de prima prestaties van Bijlow, die het eerste oefenduel (met Sparta Rotterdam) moest missen vanwege een lichte blessure.

Desondanks wil Marsman zich wederom niet neerleggen bij een rol op het tweede plan, hoewel hij eerder al eens zei dat iedere wedstrijd die hij speelt door topclub Feyenoord mooi meegenomen is. 'Dat is sowieso waar, in elke wedstrijd die voorbijkomt, wil ik mezelf laten zien. Het is nu aan mij om het Justin moeilijk te maken, maar we moeten elkaar ook beter maken. Dat gaat hartstikke goed en we gunnen het elkaar van harte. Dat sfeertje moet je ook creëeren, want dan word je beter', zo sluit hij af.

Bozeník blinkt uit tegen Sparta mede dankzij spitsentrainer Van Persie
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.