Marseille-aanwinst Malinovsky schakelt PSG uit met geweldige uithaal

Paris Saint-Germain is uitgeschakeld in het toernooi om de Coupe de France. Voor het sterrenensemble ging het in de achtste finale mis op bezoek bij Olympique Marseille.

Olympique Marseille
2 - 1
PSG
PSG

Met Lionel Messi en Neymar speelden twee van de drie grootste sterren. PSG-coach Christophe Galtier moest de geblesseerde Kylian Mbappé missen en dat gemis deed zich voelen. Zonder de diepgang van de Franse superster brachten de bezoekers Marseille slechts mondjesmaat aan het wankelen. L'OM was dreigend met snelle tegenstoten en kwam in de 31ste minuut op voorsprong. Sergio Ramos ging in de fout in duel met Cengiz Ünder en uit de daaropvolgende strafschop maakte Alexis Sánchez de 1-0.

Ramos herstelde zijn fout door op slag van rust voor de gelijkmaker te zorgen. Neymar krulde de bal bij een corner perfect op het hoofd van de Spanjaard, die landgenoot Pau López klopte en zo voor de 1-1 zorgde.

De gelijkmaker moest voor PSG het begin van de ommekeer zijn, maar de koploper van Frankrijk, die in januari in de competitie al drie keer punten verspeelde, oogde in de tweede helft wederom kwetsbaar. Al had Marseille ook wat mazzel bij de goal die de zege opleverde. De bal viel via een PSG-verdediger goed voor Ruslan Malinovsky, die zonder aarzeling uithaalde. Gianluigi Donnarumma deed nog een dappere poging de bal te keren, maar de kracht en precisie waren hem te machtig: 2-1.

De van Atalanta Bergamo gehuurde Malinovsky kan na zijn winnende goal tegen PSG voorlopig niet meer stuk bij de Marseille-aanhang. Het team van Igor Tudor is door naar de kwartfinale en mag blijven hopen op bekersucces. Voor PSG is een van de kansen op een prijs verdwenen. Ploeterend gaat de topclub verder in de zware reeks. Zaterdag wacht in de competitie een uitwedstrijd tegen AS Monaco, drie dagen later komt Bayern München op bezoek voor de start van de knock-outfase van de Champions League.