Marokko vraagt om opheldering over afwezigheid Messi

Reacties

De Marokkaanse voetbalbond (FRMC) wil opheldering over de afwezigheid van Lionel Messi. Door een blessure ontbreekt de 31-jarige sterspeler van Argentinië dinsdag in het oefenduel met Marokko.

Marokko vraagt om opheldering over afwezigheid Messi
Marokko
Marokko
0 - 1
Argentinië
Argentinië

De FRMF meldt in een statement op de website echter dat het zijn vraagtekens heeft bij de blessure die Messi zou hebben opgelopen in de vriendschappelijke interland van afgelopen vrijdag tegen Venzezuela (1-3). Die betekende voor de aanvaller van Barcelona zijn rentree na negen maanden.

Dat Messi er dinsdag tegen Marokko niet bij is, is volgens de voetbalbond van dat land tegen de afspraak die is gemaakt bij het arrangeren van de oefeninterland. In het contract staat volgens de FRMF dat Argentinië in Tanger met zijn sterkst mogelijke elftal zou aantreden.

Voordat bondscoach Lionel Scaloni bekendmaakte dat Messi voor het eerst sinds het WK weer bij de Argentijnse selectie zou zitten, circuleerden al verhalen dat de topscorer aller tijden het in maart bij één wedstrijd zou houden: die tegen Venezuela in het Wanda Metropolitano in Madrid.

Met de afmelding van Messi verliest de oefeninterland tegen Argentinië zijn grootste trekpleister. Marokko speelde afgelopen vrijdag met 0-0 gelijk tegen Malawi in de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup, waarvoor het al geplaatst was. Ajacied Hakim Ziyech ontbrak in dat duel en is nu nog onzeker.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.