Marokko voert druk op Ihattaren op met plek in voorselectie

Reacties

Mo Ihattaren is opgenomen in de voorlopige selectie van Marokko. Het PSV-talent heeft nog geen definitieve keuze gemaakt tussen Marokko en Nederland, maar het is duidelijk dat de Marokkaanse voetbalbond hem probeert te verleiden om voor het Noord-Afrikaanse land te kiezen.

Marokko voert druk op Ihattaren op met plek in voorselectie

De zeventienjarige Ihattaren geldt als een enorm talent bij PSV, waar hij vorig seizoen zijn debuut maakte in de hoofdmacht en inmiddels vast deel uitmaakt van de eerste selectie. Vahil Halilhodzic, de nieuwe bondscoach van Marokko, beloont de tiener voor zijn ontwikkeling met een plek in de voorselectie.

Overigens is het nog geen zekerheidje dat Ihattaren ook daadwerkelijk opgeroepen zal worden, want Halilhodzic heeft liefst 46 spelers op de voorlopige lijst gezet. Op die lange lijst staan ook diverse andere spelers die actief zijn in de Eredivisie. 

Marokko oefent in september tegen Burkina Faso (6 september) en Niger (10 september). Zelfs als Ihattaren definitief wordt opgeroepen, hoeft hij eigenlijk nog geen keuze te maken. Vriendschappelijke interlands zijn namelijk niet bindend. Tot nu toe speelde de technicus als international voor de Nederlandse jeugdploegen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.