Marokko viert feest dankzij supervorm Ziyech en droomdebuut Aboukhlal

Reacties

Hakim Ziyech heeft Marokko naar een overwinning op de Centraal-Afrikaanse Republiek (4-1) geleid. Op een voor AZ-aanvaller Zakaria Aboukhlal bijzondere avond, trok de Chelsea-middenvelder zijn supervorm uit Londen moeiteloos door.

Marokko viert feest dankzij supervorm Ziyech en droomdebuut Aboukhlal
© Pro Shots

In het kwalificatieduel voor de strijd om de Afrika Cup van 2021 in Kameroen startte Ziyech in de basis. Dat gold ook voor Ajax-verdediger Noussair Mazraoui en Fiorentina-middenvelder Sofyan Amrabat (voorheen FC Utrecht en Feyenoord). Aboukhlal, die onlangs definitief voor Marokko koos, mocht vanuit de dug-out hopen op een debuut.

Al in de tiende minuut deed Ziyech, die bij Chelsea indruk had gemaakt bij zijn debuut in de Champions League én de Premier League, voor het eerst van zich spreken. Met een sublieme steekbal vond hij Achraf Hakimi. De Internazionale-verdediger prikte de bal handig in de korte hoek. Halverwege het eerste bedrijf zorgde Louis Mafouta even voor een domper. Hij snelde langs de uitstormende doelman Yassine Bounou en schoof de bal in een leeg doel: 1-1.

Vervolgens was het woord weer aan Ziyech. In de 31ste minuut zorgde hij uit een strafschop voor de 2-1. De linkspoot schoot de bal hard op doel, maar haalde wel opgelucht adem. De doelman raakte de bal flink, maar kon de goal niet voorkomen.

Twee minuten later had de doelman opnieuw geen antwoord. Vanaf zijn vertrouwde positie op rechts slingerde Ziyech de bal voor. Omdat niemand vervolgens de bal raakte, verdween de bal laag in de hoek: 3-1.

Na rust was het de beurt aan Aboukhlal om in de schijnwerpers te treden. Hij bekroonde zijn debuut koud vijf minuten op het veld met de 4-1, een eenvoudige intikker op aangeven van Aymen Barkok. Dit keer was Ziyech goed voor een voorassist. Even later werd de Chelsea-smaakmaker van de laatste duels naar de kant gehaald en zat zijn hoofdrol erop. In de slotfase werd ook Mazraoui nog gewisseld. Zakaria Labyad bleef het hele duel op de bank. 

Bij 4-1 bleef het in Casablanca, waardoor Marokko de nieuwe koploper in de poule is met zeven punten. De opponent van vanavond blijft steken op drie punten. Mauritanië is tweede met vijf punten, terwijl Burundi pas één punt heeft. De eerste twee plaatsen zich voor het toernooi in Kameroen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Marokko
Meer over Marokko
Meer H. Ziyech
Meer over H. Ziyech
Meer Z. Aboukhlal
Meer over Z. Aboukhlal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.