Marokko vangt gemis van Ziyech op en klopt Tunesië

Marokko heeft dinsdagavond de oefeninterland tegen Tunesië gewonnen. Zonder Hakim Ziyech, die vrijdag tweemaal scoorde in de kwalificatiewedstrijd tegen Kameroen, eindigde het in 0-1. Youssef En-Nesyri nam kort voor rust het enige doelpunt op zich. Tunesië liet vlak voor tijd nog een grote kans liggen.

Tunesië
Tunesië
0 - 1
Marokko
Marokko

Marokko trad in het Stade Olympique de Radès niet alleen aan zonder Ziyech. Ook Karim El Ahmadi ontbrak: hij begon naast Noussair Mazraoui op de bank. Zij zagen hoe Marokko niet echt een vuist wist te maken tegen Tunesië. Het ontbrak de ploeg van Hervé Renard (foto) aan creativiteit en de spaarzame kans in de eerste fase was een schot van Youssef En-Nesyri dat over het doel ging. Diezelfde En-Nesyri was even later betrokken bij de enige Tunesische kans voor rust.

De spits kreeg de bal tegen de hand en leidde zo ongewild een vrije trap in voor Tunesië. Wahbi Khazri schoot die echter over. Nauwelijks gesteund door enig publiek kabbelden beide landen voort richting de rust, die toch nog gehaald werd met een doelpunt. Doelman Farouk Ben Mustapha keerde een vrije trap van Medhi Benatia, maar bracht de bal daarmee precies in de voeten bij En-Nesyri. Die tekende van dichtbij eenvoudig voor 0-1.

Na rust waren de beste kansen voor Marokko. Sofiane Boufal was gevaarlijk met een schot dat net naast ging en Walid Azaro vond doelman Ben Mustapha op zijn weg. Tunesië kwam niet verder dan een zwak schot van verdediger Syam Ben Youssef, maar kreeg in blessuretijd nog wel een dot van een kans. Mohamed Dräger liet echter na om de voet tegen de bal te zetten en liet de score zo intact. Voor zowel Tunesië als Marokko breekt nu een periode aan van rust: in maart zijn de laatste duels in de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup.