Marokko treft feestend Benin, Salah tegenover Veldwijk

Reacties

Na de 0-1 zege van Mali op Angola en het doelpuntloze gelijkspel tussen Mauritanië en Tunesië is het deelnemersveld van de laatste zestien in de Afrika Cup compleet. Marokko neemt het op tegen Benin, dat voor de eerste keer in de achtste finales staat.

Marokko treft feestend Benin, Salah tegenover Veldwijk

Het hoogtepunt van de laatste groepswedstrijden, die van Groep E, kwam op naam van RB Leipzig-middenvelder Amadaou Haidara. De Malinees bezorgde zijn land de groepswinst met een fraaie knal tegen Mali. Het was de laatste goal van de poulefase, vrijdag barst de knock-outfase los.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Marokko, dat Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui en Oussama Idrissi in de selectie herbergt, bijt het spits af tegen Benin, dat dinsdag feestvierde als een van de beste nummers drie in de poulefase. Door gelijke spelen tegen Ghana, Guinee-Bissau en het Kameroen van Clarence Seedorf en Patrick Kluivert bereikte Benin de laatste zestien.

Ontlading bij de spelers van Benin na hun historische prestatie.
Ontlading bij de spelers van Benin na hun historische prestatie.

De ploeg van Seedorf speelt zaterdag tegen een andere Afrikaanse grootmacht: buurland Nigeria. Sterspeler Mohammed Salah stuit met Egypte op het Zuid-Afrika van Lars Veldwijk, eveneens een van de beste nummers drie.

Kameroen is titelhouder. Twee jaar geleden pakten De Ontembare Leeuwen voor de vijfde keer de eindzege door een 1-2 zege op Egypte in de finale.

Aftrap Wedstrijd
Vr 05/07, 18.00 uur Marokko - Benin
Vr 05/07, 21.00 uur Oeganda - Senegal
Za 06/07, 18.00 uur Nigeria - Kameroen
Za 06/07, 21.00 uur Egypte - Zuid-Afrika
Zo 07/07, 18.00 uur Madagaskar - DR Congo
Zo 07/07, 21.00 uur Algerije - Guinee
Ma 08/07, 18.00 uur Mali - Ivoorkust
Ma 08/07, 21.00 uur Ghana - Tunesië
Bekijk hier al onze video's
Meer Afrika Cup
Meer over Afrika Cup
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.