Marokko swingt meteen weer bij terugkeer Ziyech

Hakim Ziyech maakte vrijdag na 468 dagen zijn rentree bij de nationale ploeg van Marokko. De aanvallende middenvelder van Chelsea speelde sterk en boekte met zijn ploeg een 2-0 overwinning in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Chili, in Barcelona.

Marokko
Marokko
2 - 0
Chili
Chili

In de eerste helft was de beste kans voor Chili, maar Marokko domineerde en combineerde er bij vlagen heel aardig op los. Zes minuten na rust leken De Leeuwen van de Atlas dan eindelijk op voorsprong te komen toen Achraf Hakimi fraai raak schoot na een indirect genomen vrije trap. Achraf Dari stond echter hinderlijk buitenspel, vandaar dat er een streep ging door de 1-0.

Na 65 minuten was het alsnog raak voor Marokko: Sofiane Boufal mocht na een handsbal aanleggen vanaf elf meter en plaatste de bal keurig in de hoek. Marokko kwam later ook nog op 2-0 via een fraaie knal van Abdelhamid Sabiri. Noussair Mazraoui maakte de negentig minuten vol. Ziyech en Sofyan Amrabat werden na 82 minuten vervangen. Zakaria Aboukhlal deed een kwartier mee bij Marokko.

Volgende week dinsdag oefent Marokko in Sevilla tegen Paraguay. Op het WK in Qatar treft Marokko België, Kroatië en Canada.