Marokkaanse Superboer blij met waardering: 'Deze club zit in mijn hart'

Reacties

Youssef El Jebli hield de fans van De Graafschap lang in spanning, maar zette vorige week toch zijn handtekening onder een nieuw contract. De 25-jarige middenvelder heeft het erg goed naar zijn zin in Doetinchem.

Marokkaanse Superboer blij met waardering: 'Deze club zit in mijn hart'

'Al die mensen die de afgelopen weken zongen dat ik moest blijven, dat heeft me zoveel gedaan', zegt El Jebli tegen Voetbal International. 'Deze club zit in mijn hart en kan ik gewoon niet zomaar verlaten. Misschien had ik nu voor een transfervrije status moeten gaan, kijken welke betere clubs interesse zouden hebben, maar dat is me gewoon minder waard dan De Graafschap.'

'Dat ze mij waarderen, dat vind ik heel bijzonder', vervolgt El Jebli. 'Ik speel altijd met een maillot, heb een baard en zie er niet uit als een Achterhoeker. Maar de mensen waarderen me hier om wie ik ben. Ze zien dat ik alles geef voor De Graafschap, daardoor ben ik voor hen een Marokkaanse Superboer.'

El Jebli kwam drie jaar geleden over van de amateurs van FC Lienden. Hij is een van de weinige spelers die het vorige seizoen van De Graafschap in de Eredivisie, 2015/16, nog meemaakten. In zijn debuutjaar als profvoetballer maakte hij destijds indruk, waarna een innige band ontstond tussen hem en de supporters.

Het gebeurde dit seizoen meerdere keren dat El Jebli na een gewonnen wedstrijd samen met zijn medespelers een ererondje liep, om daarbij tussen de fanatieke fans op te duiken om de liedjes hard mee te zingen. De wederzijdse waardering was groot, alleen de handtekening onder een nieuw contract bleef uit.

Tot afgelopen woensdag, een dag voor de finale van de play-offs om een Eredivisie-ticket van start ging. Daarin was De Graafschap uiteindelijk over twee wedstrijden te sterk voor Almere City FC, waardoor de Superboeren hun rentree maken op het hoogste niveau.

Samenvatting: De Graafschap zegeviert in euforische Vijverberg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.