Marokkaanse bond toont interesse in AZ-talent Taabouni

Reacties

De Marokkaanse voetbalbond heeft deze week gesprekken gevoerd met de omgeving van Mohamed Taabouni (18). De boodschap was dat bondscoach Vahid Halilhodzic hem nadrukkelijk in de gaten houdt.

Marokkaanse bond toont interesse in AZ-talent Taabouni
© Pro Shots
In actie namens Oranje Onder-17 op het EK van 2019.

Een vertegenwoordiger van de Marokkaanse bond nam onlangs contact op met kamp-Taabouni, waarna er meerdere telefoongesprekken volgden. De bond gaf daarin aan erg gecharmeerd te zijn van de middenvelder.

De in Haarlem geboren Taabouni speelt al jaren voor jeugdlichtingen van Oranje. Met Oranje Onder-17 werd hij afgelopen zomer Europees kampioen en ook op het WK in Brazilië van een aantal maanden later was hij basisspeler. Namens AZ maakte hij in december zijn officiële debuut in het KNVB-bekertoernooi. De Alkmaarders hevelen hem deze zomer definitief over naar de selectie van het eerste elftal.

Hoewel het gesprek met de Marokkaanse bond prima was, heeft Taabouni nog geen interlandkeuze gemaakt. De aanvallende middenvelder annex linksbuiten hoeft voorlopig ook nog geen knopen door te hakken, de volgende interlandperiode dient zich immers pas in september aan.

De Toekomst van Oranje: aflevering met Mohamed Taabouni
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.