Marktleider SEG stapt uit Nederlandse makelaarsbond

Reacties

De Amsterdamse Sport Entertainment Group (SEG) heeft zijn lidmaatschap van de Nederlandse makelaarsbond ProAgent opgezegd. Makelaar Jeroen Hoogewerf van SEG heeft tevens zijn bestuursfunctie neergelegd.

Marktleider SEG stapt uit Nederlandse makelaarsbond

ProAgent werd twaalf jaar geleden opgericht met als doel om de makelaars te organiseren. Zo konden ze hun belangen gaan verdedigen bij bijvoorbeeld KNVB en FIFA, en tevens was het doel om het imago van de beroepsgroep te verbeteren. Binnen de bond was de laatste tijd veel kritiek op SEG vanwege het benaderen van spelers die zijn aangesloten bij andere makelaars.

Hoogewerf schreef in een afscheidsbrief aan het bestuur dat de vakgroep te ver is afgedreven van het oorspronkelijke doel: een vuist maken tegen de overkoepelende bonden. Uit de brief: 'FIFA is in staat gebleken ons reglementen op te leggen zonder dat onze beroepsgroep geraadpleegd wordt. Simpelweg omdat er geen representatieve afvaardiging van de beroepsgroep van agenten bestond waarmee de FIFA in gesprek kon gaan. Dit is voor SEG en vele andere agenten de reden geweest om zich te verenigen. Echter, ik constateer een toenemende behoefte onder de leden aan andere prioriteiten en doelstellingen binnen onze vereniging.'

Met het vertrek van SEG verliest ProAgent zijn grootste speler. Het Amsterdamse bureau heeft het grootste marktaandeel in de Eredivisie en begeleidt een derde van het Nederlands elftal. ProAgent heeft nu nog 55 leden.

Intussen heeft Mino Raiola een nieuwe (internationale) vakbond opgericht. Meer lees je in de nieuwe VI en op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.