Marítimo biedt Claudio Braga kans op hoogste Portugese niveau

Reacties

Portugese media melden dat Claudio Braga de nieuwe hoofdtrainer van het Portugese Marítimo Funchal moet worden. De 43-jarige in Portugal geboren maar in Nederland als trainer opgeleide Braga leidde samen met Kevin Hofland Fortuna Sittard terug naar de Eredivisie. Hofland vormt komend seizoen een duo met René Eijer waardoor Braga zijn functie als hoofd jeugdopleiding weer op kon gaan pakken.

Marítimo biedt Claudio Braga kans op hoogste Portugese niveau

Maar de succesvolle periode als hoofdtrainer smaakt kennelijk naar meer. Marítimo biedt Braga de kans om in zijn vaderland hoofdtrainer te zijn op het hoogste niveau. De Portugezen zijn ervan overtuigd dat Braga die kans met beide handen aan wil grijpen. Marítimo Funchal, de club van het eiland Madeira, eindigde vorig seizoen als zevende in de Portugese competitie. Braga moet bij Marítimo Daniel Ramos opvolgen.

Braga werkte al twee keer eerder in Portugal. In het seizoen 2009/2010 was hij assistent-trainer bij Vitória Setubal, terwijl hij in 2014 vier maanden hoofdtrainer was van Santa Clara. In Nederland was Braga actief als jeugdtrainer bij Excelsior, Sparta en Feyenoord en bij de Onder 17-teams van PSV en FC Utrecht. Na het hoofdtrainerschap bij de amateurs van ’s Gravenzande en Nieuwerkerk belandde hij in juli 2017 bij Fortuna Sittard als hoofd jeugdopleiding. Die functie combineerde hij het laatste half jaar met het hoofdtrainerschap bij de Limburgers. Zijn contract bij Fortuna loopt eind deze maand af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.