Marin weet nog steeds niet waar het precies misging bij Ajax

Reacties

Een paar maanden na zijn vertrek kan Razvan Marin nog niet verklaren waarom hij niet geslaagd is bij Ajax. De Roemeense middenvelder, die afgelopen zomer op huurbasis (en met een verplichte optie tot koop) vertrok naar Cagliari, vermoedt dat hij niet aan de verwachtingen heeft kunnen voldoen.

Marin weet nog steeds niet waar het precies misging bij Ajax
© Pro Shots

Marin blikt in gesprek met La Gazzetta dello Sport terug op zijn mislukte avontuur in Amsterdam. De nu 24-jarige international kwam in de zomer van 2019 voor 12,5 miljoen euro over van Standard Luik, als antwoord op het vertrek van Frenkie de Jong naar Barcelona. Die toch flinke transfersom heeft Marin echter nooit waar kunnen maken, dat terwijl hij het aanvankelijk prima naar zijn zin had bij Ajax en in Amsterdam.

'Ik was blij, ik voelde me prima bij de ploeg', vertelt Marin aan de roze sportkrant. 'Ik begon goed, speelde meteen, zelfs in de play-offs van de Champions League.' Maar al snel raakte de miljoenenaankoop zijn basisplaats kwijt en begin dit seizoen werd duidelijk dat er geen plek voor hem was in de plannen van Erik ten Hag. 'Ik weet niet wat er gebeurde, maar op een gegeven moment zetten ze me aan de kant. Misschien hadden ze meer verwacht.'

De verwachtingen waren dan ook hooggespannen, want het was bijna niet te doen om De Jong na diens geweldige optredens in de Champions League in het seizoen daarvoor te vervangen. Marin zelf vindt dan ook niet dat hij moest worden gezien als de opvolger van de Oranje-international. 'We zijn spelers met andere kwaliteiten', weet de Roemeen, die bij Cagliari dit seizoen wel wekelijks in de basis begint en het naar zijn zin heeft op Sardinië.

Marin vormt in de ploeg van trainer Eusebio Di Francesco (ex-AS Roma) het centrale blok op het middenveld met Kroatisch international Marko Rog en dat bevalt hem tot nu toe prima. 'Ja, hij spreekt goed Engels, er is een klik met hem. Het gaat goed en we verbeteren ons met de wedstrijd. Fysiek voel ik me ook goed en ik voel het vertrouwen van de trainer', aldus Marin, die volgend jaar zomer voor tien miljoen euro definitief overstapt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer R. Marin
Meer over R. Marin
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.