Marin in Ajax-wachtkamer: 'Mijn moment zal komen'

Reacties

Razvan Marin is nog zeer optimistisch over zijn kansen om te slagen bij Ajax. De tot reserve gedegradeerde Roemeen voelt zich goed en aast op een nieuwe mogelijkheid.

Marin in Ajax-wachtkamer: 'Mijn moment zal komen'

De van Standard Luik gehaalde middenvelder is een van de spelers die de nieuwe middenlinie van de Amsterdammers vorm moet geven na het vertrek van Frenkie de Jong en Lasse Schöne. Na begonnen te zijn met basisplaatsen is de twintigvoudig international nu al een tijdje reserve, als gevolg van de keuze van Erik ten Hag voor het blok Edson Álvarez-Lisandro Martínez.

In gesprek met het clubkanaal van de Amsterdammers geeft Marin direct toe dat hij aanpassingsproblemen heeft gehad: 'Als je van stad, land en club wisselt is het de eerste drie à vier maanden altijd moeilijk. Je moet wennen aan je teamgenoten en de mensen binnen de club leren kennen. Ik kon het verschil in het begin heel goed voelen; het ritme van het spel, de kwaliteit van de passes. Ik moest me aanpassen.'

Ten Hag heeft Marin uitleg gegeven over de keuzes op het middenveld en concrete verbeterpunten aangereikt om mee aan de slag te gaan. 'Ik moet sneller beslissingen nemen', zegt de aankoop, 'dat was ook mijn probleem in het begin. Nu speel ik niet zoveel, maar ik werk hard om weer terug te komen in de basisploeg. Ik wacht op mijn volgende kans en als die komt, dan zal ik hem pakken. Ten Hag vertelde dat het goed zou komen als ik hard zou blijven werken. Natuurlijk begreep ik de wisselingen. De resultaten waren niet goed, dus wilde hij verandering. Daarna wonnen we alles, dan is het lastig om dingen aan te passen. Ik heb er begrip voor. Ten Hag praat veel met me en ik weet dat mijn moment zal komen.'

Wellicht is er voor Marin zaterdagavond al speeltijd. Ajax gaat op bezoek bij RKC Waalwijk (aftrap 18.30 uur), waarna woensdag in de Champions League de thuiswedstrijd tegen Chelsea volgt.

Podcast over Ajax: 'Ten Hag heeft werkelijk overal een plan voor'
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.