Marco Reus, de vrees van Schalke 04 in de Kohlenpottderby

Reacties

Eindelijk is Marco Reus weer op volle sterkte bij Borussia Dortmund. Na jaren sukkelen met blessures miste de 29-jarige aanvallende middenvelder dit seizoen nog geen wedstrijd en verkeert hij in topvorm. Reus zal de koploper van de Bundesliga zaterdag (aftrap 15.30 uur) weer op sleeptouw moeten nemen in de altijd beladen Kohlenpottderby tegen Schalke 04.

Marco Reus, de vrees van Schalke 04 in de Kohlenpottderby

Het was de afgelopen seizoenen eigenlijk geen nieuws meer te noemen als Dortmund meldde dat Reus weer eens geblesseerd was geraakt. De Duitsers scheurde vorig seizoen zijn kruisband en kampte in de maanden daarvoor al met kwetsuren aan zijn bovenbeen en hiel en lag er in 2016 bijna een half jaar uit met een blessure aan zijn schaambeen, waardoor hij ook het EK in Frankrijk miste.

Al het blessureleed zorgde echter niet voor een breuk tussen Dortmund en Reus, want de aanvallende middenvelder tekende in maart nog een nieuw contract tot medio 2023. 'Sinds 2012 draag ik het shirt van Borussia. Ik ben gelukkig en trots dat ik vandaag kan verkondigen dat shirt nog lang te zullen dragen. Dortmund is mijn thuis, BVB is mijn club. Als vanaf mijn jeugd droom ik ervan in het geelzwart van deze club te spelen. Uit mijn diepste overtuiging wil ik met mijn handtekening een duidelijk signaal afgeven voor de toekomst.'

Marco Reus wordt verzorgd nadat hij in mei 2017 in de finale van de strijd om de DFB-Pokal geblesseerd is geraakt aan zijn knie.
Marco Reus wordt verzorgd nadat hij in mei 2017 in de finale van de strijd om de DFB-Pokal geblesseerd is geraakt aan zijn knie.

Reus was toen net een maand hersteld van een zware knieblessure en lichtte een tipje van de sluier op voor wat dit seizoen zou gaan komen. Met zeven goals in elf wedstrijden liet hij zien het nog lang niet verleerd te zijn. Onder de nieuw gekomen trainer Lucien Favre is Reus dit seizoen zeker van een basisplek op zijn favoriete positie als aanvallende middenvelder en dat loont Favre en Dortmund. Als aanvoerder is Reus met negen goals en zes assists in dertien duels in de Bundesliga zelfs bij meer goals betrokken dan Schalke er tot nu toe maakte (dertien).

Niet alleen Reus, maar heel Dortmund is in topvorm. Na jarenlange overheersing van Bayern is BVB nu de te kloppen ploeg en dat merkt Reus ook aan de tegenstanders, die zich steeds defensiever instellen. 'Voor het voetbal is dat eigenlijk een ramp', sprak Reus tegen Kicker. 'We houden het tempo graag hoog en zoeken de één tegen één op de flanken. Met Jadon Sancho en Jacob Bruun Larsen hebben we wel spelers die er altijd langs komen en gevaarlijk kunnen worden.'

Tegenstander Schalke zal waarschijnlijk geen extreem verdedigende tactiek hanteren in eigen huis tegen de grote rivaal, maar moet zeker oppassen voor Reus. Hij scoorde in het verleden zes keer en leverde vijf assists in dertien Revierderby's tegen Schalke. Reus is niet alleen betrokken bij doelpunten, maar zet als ervaren captain zet hij ook de lijnen uit op het middenveld. De vraag is of Schalke in staat is om hem uit te schakelen en Dortmund op de eerste nederlaag van het seizoen te trakteren.

Schalke 04
Schalke 04
1 - 2
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
Bundesliga

Stand Bundesliga 2018/2019

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
88-32
+56
78
2
Borussia Dortmund
34
23
7
4
81-44
+37
76
3
RB Leipzig
34
19
9
6
63-29
+34
66
4
Bayer Leverkusen
34
18
4
12
69-52
+17
58
5
Borussia Mönchengladbach
34
16
7
11
55-42
+13
55
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Samenvatting: Borussia Dortmund - SC Freiburg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.