Marcelo bijt van zich af, Janssen denkt terug aan El Hamdaoui

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Marcelo bijt van zich af, Janssen denkt terug aan El Hamdaoui

• Er zijn tijden geweest dat het Marcelo beter verging bij Real Madrid. De back heeft het lastig en voelt de hete adem van Sergio Reguilón in de nek. Een volger van Marcelo op Instagram plaatste een foto waarmee hij liet zien dat de wedstrijden waarin Reguilón meespeelde positiever afliepen dan de duels waarin Marcelo een rol had. 'Het spijt me verschrikkelijk!', reageerde Marcelo hoogstpersoonlijk op die foto. Spaanse media vinden sarcasme in zijn opmerking en geven aan dat de Braziliaan niet lekker in zijn vel zit door de kritiek van de laatste weken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'El Hamdaoui en Aissati speelden ons helemaal zoek.'
• Na de entree van Frank de Boer bij het eerste van Ajax was het al gauw einde verhaal voor Mounir El Hamdaoui. Oud-teamgenoot Theo Janssen, tafelheer bij VTBL, begrijpt er nu nog weinig van. 'Hij was de beste speler die we op dat moment hadden. Maar hij zat bij het tweede, samen met Ismaïl Aissati. Ze trainden eigenlijk nooit mee, maar af en toe hadden we ze nodig voor elf tegen elf. Dan deden ze mee en met zijn tweeën speelden ze ons helemaal zoek. Ze waren zoveel beter dan andere spelers die bij ons speelden', weet Janssen nog.

• Ook El Hamdaoui zelf kijkt met een nare nasmaak terug op die periode. De aanvaller van Excelsior zegt dat Ajax hem weg wilde hebben. 'Dat kan, maar op een gegeven moment ga je kijken welke clubs er in de markt zijn. Als dat goed is, maak je die keuze. En als dat niet goed is, dan maak je de keuze om nog even te blijven', aldus El Hamdaoui. Uiteindelijk vertrok hij in 2012 naar Fiorentina.

• De spelers van Elinkwijk zijn zondag boos van het veld gestapt nadat hun team een vierde (!) rode kaart kreeg tegen RODA'23. Zes minuten voor tijd kwam de ploeg met zeven man te staan en daarmee was de maat vol. De komende dagen moet blijken of en hoe de gestaakte wedstrijd een vervolg krijgt.

'Het is mij te ver vliegen. En ik heb een hekel aan vliegen.'
Hans Kraay jr. voelt zich gelukkiger als analyticus dan als bondscoach. Althans, bondscoach van de Salomonseilanden. De 59-jarige Kraay werd telefonisch benaderd door de eilandengroep in de Stille Oceaan, in de buurt van Australië. 'Ze spelen de Pacific Games van 7 tot 20 juli dit jaar. Ze zijn de hele maand juni hier in Nederland in trainingskamp, en ze hebben mij gevraagd om bondscoach te worden. Mijn vrouw vond het leuk, waarom weet ik niet, maar ik blijf lekker hier', zei Kraay bij De tafel van Kees op FOX Sports.

• Terwijl hij zaterdagavond voor het eerst meedeed in een competitiewedstrijd van Barcelona, trokken dieven het huis van Kevin-Prince Boateng leeg. Volgens een eerste inschatting is Boateng van zo'n 300.000 tot 400.000 euro aan juwelen en contant geld beroofd. In november sloegen dieven ook al toe in het huis van Jordi Alba, toen hij tegen Internazionale speelde.

• Het VAR-teken van de scheidsrechter begint steeds populairder te worden. Dick Advocaat weet inmiddels heel goed hoe hij het scherm uitbeeldt en ook Prins Carnaval heeft 'm goed in de vingers, zo bleek voor aanvang van de wedstrijd tussen De Graafschap en FC Utrecht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Kylian Mbappé was al akkoord met Real Madrid, maar trok zich terug toen hij zich realiseerde dat Florentino Pérez hem wilde als vervanger van Cristiano Ronaldo.'
• Real Madrid was in de zomer van 2017 dicht bij de komst van Kylian Mbappé, maar de toen achttienjarige aanvaller van AS Monaco koos uiteindelijk voor Paris Saint-Germain. Het toptalent vernam dat Cristiano Ronaldo wilde vertrekken en wilde niet gepresenteerd worden door Real Madrid als de vervanger van de Portugese superster, weet journalist Duncan Castles. Mbappé koos dus voor PSG en zag vanuit de Franse hoofdstad dat Cristiano Ronaldo pas een jaar later vertrok bij De Koninklijke. Achteraf had hij dus makkelijk voor zijn droomclub Real Madrid hebben kunnen kiezen. (Sunday Times)

'Ik heb ervan genoten, maar het heeft meer tijd nodig. Ik hoop dat we ze in de toekomst vaker zo kunnen gebruiken.'
• Atlético Madrid trok afgelopen transferperiode Álvaro Morata aan, terwijl trainer Diego Simeone al de beschikking had over Diego Costa en Antoine Griezmann. Zaterdag speelden de drie voor het eerst met elkaar en Simeone, die afgelopen week zijn contract verlengde, gaf na afloop tijdens de persconferentie aan veel vaker dit supertrio op te willen stellen.

'Ik hoop dat we de oude Alexis Sánchez ooit nog te zien krijgen, maar ik ben bang dat hij niet hongerig meer is.'
• De verwachtingen waren hooggespannen toen Manchester United in januari 2018 Alexis Sánchez overnam van Arsenal, maar de Chileense aanvaller heeft ze totaal niet waar weten te maken. TV-analyticus Paul Merson verwacht ook niet meer dat het gaat gebeuren. 'Als hij invalt, moet hij er keihard voor werken. Hij is alleen duidelijk niet hongerig genoeg meer en dat is jammer, want hij was zo ontzettend goed.' (Soccer Saturday)

• Zo vader zo zoon, moet Mattheus Oliveira gedacht hebben. Nadat de aanvallende middenvelder van Vitória de Guimarães zaterdag scoorde tegen Portimonense zocht hij de camera op om zijn vader te feliciteren met zijn 55ste verjaardag. Zijn vader is Bebeto, die in 1994 na zijn doelpunt tegen Nederland de gebeoorte van zijn zoon vierde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• De inmiddels veertigjarige Claudio Pizarro was zaterdag weer eens zeer belangrijk voor Werder Bremen. De spits uit Peru viel na een uur spelen in en stelde met een goal in de 96ste minuut een punt veilig voor zijn ploeg. En dus was er reden tot lachen na afloop.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.