'Marathonloper' Klaassen maakt indruk bij Werder Bremen

Reacties

Davy Klaassen lijkt helemaal op zijn plek bij Werder Bremen, dat een uitstekende seizoenstart kent in de Bundesliga met elf punten uit vijf wedstrijden. De 25-jarige Nederlander krijgt lof van zijn trainer, de fans en de plaatselijke media. Zaterdag hoopt de middenvelder zijn goede vorm door te zetten op bezoek bij het kwakkelende VfB Stuttgart (aftrap 15.30 uur).

'Marathonloper' Klaassen maakt indruk bij Werder Bremen

Klaassen lijkt vooralsnog een 'hij kost wat, maar dan heb je ook wat'-aankoop van Werder, dat afgelopen zomer het eigen transferrecord brak door 13,5 miljoen euro voor hem te betalen aan Everton. In Engeland kwam de middenvelder niet uit de verf. Klaassen vond in Werder een club waar hij zijn carrière een nieuwe impuls kon geven en daar slaagt hij vooralsnog uitstekend in.

De Nederlander scoorde bij zijn debuut in een oefenwedstrijd, bezorgde Werder vorige week met een intikker een zege op FC Augsburg en wordt nu alom geprezen voor zijn midweekse optreden tegen Hertha BSC. Hij scoorde weliswaar niet in de met 3-1 gewonnen wedstrijd, maar was volgens de fans wel de beste man op het veld. Klaassen werd door supporters van de Mein Werder-community met liefst 3.500 stemmen verkozen tot Man of the Match. Nuri Sahin volgde op plek twee met 'maar' 1.400 stemmen. De krant Weser Kurier geeft hem eveneens het hoogste rapportcijfer.

Samenvatting: Werder Bremen - Hertha BSC

De Duitsers zijn onder de indruk van het loopvermogen van Klaassen, die tegen Hertha liefst 12,75 kilometers aflegde, de grootste afstand van alle Werder-spelers. De Nederlander is overal op het veld te vinden om het vuile werk op te knappen en is zelfs de speler die na vijf speelrondes het meeste heeft gelopen van alle Bundesliga-spelers. De middenvelder heeft er al 62,67 kilometers opzitten en wordt op de clubsite al Davy 'paardenlong' Klaassen genoemd. Het is precies de afstand tussen Bremen en Bremerhaven, anderhalve marathon.

De balcontacten van loopwonder Klaassen in de wedstrijd tegen Hertha BSC.
De balcontacten van loopwonder Klaassen in de wedstrijd tegen Hertha BSC.

Klaassen komt tegen Hertha goed uit de verf in het 4-4-2-systeem van trainer Florian Kohfeldt. Met Nuri Sahin achter zich en Maximilian Eggestein naast zich is het de taak van Klaassen om Yuya Osako en Max Kruse voorin te bereiken. Kohfeldt stapte tegen Hertha af van 4-3-3 omdat hij wist dat de kracht van Hertha op het middenveld lag. De keuze was succesvol, want Werder had met Klaassen, Sahin, Osako en Eggestein de controle.

Klaassen was van wereldklasse tegen Hertha
Florian Kohfeldt

Kohfeldt was na de wedstrijd niet terughoudend in zijn lof voor Klaassen, die liefst 82 procent van zijn duels won tegen Hertha. 'Hij was van wereldklasse. Hij probeerde continu de spelers in de zestienmeter te zoeken. Samen met Nuri Sahin hebben we veel zekerheid op het middenveld. Ik probeer mijn team aan te passen aan de tegenstander, zoals ik dat altijd doe. Dit was verreweg onze beste wedstrijd tot nu toe, bijna perfect.'

Werder wordt na vijf duels al Bayern-Jäger genoemd, aangezien de achterstand op Der Rekordmeister maar twee punten bedraagt. Kohfeldt loopt niet te hard van stapel na de goede start van zijn ploeg. 'Achtervolger van Bayern? Onzin. We moeten niet doordraven.'

VfB Stuttgart
VfB Stuttgart
2 - 1
Werder Bremen
Werder Bremen
Bundesliga

Stand Bundesliga 2018/2019

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
88-32
+56
78
2
Borussia Dortmund
34
23
7
4
81-44
+37
76
3
RB Leipzig
34
19
9
6
63-29
+34
66
4
Bayer Leverkusen
34
18
4
12
69-52
+17
58
5
Borussia Mönchengladbach
34
16
7
11
55-42
+13
55
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Samenvatting: FC Augsburg - Werder Bremen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.