Maradona treurt na rentree als coach op Argentijnse velden

Reacties

Diego Armando Maradona heeft zijn debuut gemaakt als coach van de Argentijnse hekkensluiter Gimnasia La Plata. Racing Club, de regerend landskampioen, kwam op bezoek en bezorgde Pluisje zijn eerste nederlaag in zijn nieuwe periode als coach.

Maradona treurt na rentree als coach op Argentijnse velden
Gimnasia La Plata
Gimnasia La Plata
1 - 2
Racing Club
Racing Club

Precies een week na zijn spectaculaire presentatie bij Gimnasia La Plata (zie video hieronder) zat de 58-jarige Maradona voor het eerst op de bank bij zijn nieuwe werkgever. Nota bene Racing Club kwam op bezoek in het Estadio Juan Carmelo Zerillo. Die club werd niet alleen kampioen vorig seizoen, maar is ook de club waar Maradona in 1995 zijn eerste meters als coach maakte. In alle opzichten was het duel tussen Gimnasia La Plate en Racing Club dus een bijzonder affiche voor Maradona, die nu voor het eerst in 24 jaar tijd weer clubcoach in Argentinië is. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Maradona, die sinds 2008 actief was als bondscoach van Argentinië en als clubcoach werkzaam was in de Verenigde Arabische Emiraten en Mexico, moet Gimnasia La Plata naar betere prestaties zien te leiden na een valse start in de Argentijnse Primera División. De nieuwe club van Pluisje stond voorafgaand aan het duel met Racing Club op een laatste plek met slechts één punt uit vijf wedstrijden.

Helaas voor Maradona zorgde zijn komst niet voor het gewenste schokeffect. Na een 0-1 ruststand, door een goal van Diego González, ging de Argentijnse voetballegende na rust wel even uit zijn dak. Matías García verzorgde namelijk na zeven minuten in de tweede helft de 1-1 voor de hekkensluiter van de Argentijnse competitie. Van lange duur was de vreugde-uitbarsting niet voor Maradona. Twee minuten na de gelijkmaker zorgde Matías Zaracho namelijk alweer voor de 1-2, een stand die ook op het scorebord stond toen het laatste eindsignaal klonk.

Heel even hoopte Maradona op een uitbreiding van het puntentotaal, maar na zes wedstrijden staat Gimnasia La Plata nog steeds op één schamel puntje. Voor landskampioen Racing Club is de zege pas de tweede van het nieuwe seizoen. Die club staat nu op een elfde plek, vier punten achter San Lorenzo.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Primera División

Stand Primera División 2019/2020

Argentinië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
20
Patronato
23
5
8
10
22-34
-12
23
21
Huracán
23
5
7
11
17-27
-10
22
22
Aldosivi
23
6
4
13
20-35
-15
22
23
Colón
23
5
3
15
17-39
-22
18
24
Godoy Cruz
23
6
0
17
22-46
-24
18
* Actueel tot en met 7 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.