Maradona snoeihard voor Messi, Dordrecht-verdediger is model

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Maradona snoeihard voor Messi, Dordrecht-verdediger is model

• Geen zorgen, de sterkste man uit het voetbal gaat niet uit beeld verdwijnen als zijn profcarrière ten einde is. Sterker nog: Adebayo Akinfenwa (36) wordt mogelijk filmster. 'Ik ben aan het praten met een aantal televisie- en filmregisseurs', zei de spits van Wycombe Wanderers tegen Sky Sports. 'Het is erg grappig, je weet nooit hoe het leven loopt. Als dit daadwerkelijk gaat gebeuren, zullen mensen verbaasd zijn over hoe goed ik ben op het grote scherm', aldus The Beast.

• Diego Maradona laat weer eens van zich horen. De Argentijn, die momenteel trainer is van het Mexicaanse Dorados de Sinaloa, beschuldigt Lionel Messi van het uithangen van een pseudo-leider. 'Messi is een geweldige speler, maar geen leider', zei hij in het televisieprogramma La Última Palabra Mexico. 'Voordat hij met de coach en spelers spreekt, zit hij op de PlayStation. En daarna wil hij op het veld de leider zijn. Het heeft geen nut om een leider te maken van een man die twintig keer naar het toilet gaat voor een wedstrijd', aldus Maradona, die vindt dat Messi zoals alle andere spelers behandeld moet worden. 'Er is maar een manier: stop met het verafgoden van Messi. Messi is gewoon een van de vele spelers van Argentinië.'

• FC Dordrecht-trainer Gérard de Nooijer gaf vrijdag voor de camera's van FOX Sports uitleg over de extra kwaliteiten van verdediger Lewis Montsma, die niet alleen professioneel voetballer is...

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Dat is nu toch niet meer voor te stellen, dat een speler van Real Madrid ter discussie staat bij Oranje? Maar zo ongelooflijk goed waren we in die jaren.'
• Rafael van der Vaart blikt aan de vooravond van zijn afscheid rondom het Nations League-duel met Duitsland nog maar eens terug op zijn carrière. 'Ik weet nog dat ik bij Real Madrid destijds eens twee wedstrijden achter elkaar op de bank had gezeten. Zei de bondscoach meteen: "Rafael, je moet wel gaan spelen, want anders kan ik je niet meer oproepen." (AD)

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Dat zal moeilijk worden, of Zlatan moet terugkeren naar Ajax.'
• Matthijs de Ligt vindt het jammer dat hij waarschijnlijk nooit duels zal uitvechten met Zlatan Ibrahimovic. De verdediger van Ajax en Oranje ziet er een mooie uitdaging in het op te nemen tegen internationale topspitsen als Timo Werner (Duitsland) en Romelu Lukaku (België). 'Ik schrijf ze niet op, maar heb al tegen heel wat goede spitsen gestaan als Robert Lewandowski, Alexandre Lacazette en Olivier Giroud. Werner heeft veel diepgang en scoort gemakkelijk, terwijl Lukaku qua fysieke kracht top is, zo groot, snel en sterk. Mooie uitdagingen.' (De Telegraaf)

'Ik had 'm beter niet kunnen geven'
Björn Kuipers geeft bij nader inzien toch toe fout te hebben gezeten bij de penalty die hij vorig weekend, ook na het bekijken van de videobeelden, gaf aan FC Utrecht na een vermeende overtreding van NAC Breda-verdediger Menno Koch. 'We hebben dit geëvalueerd in de groep en daar is besloten dat dit niet de overtredingen zijn waar we penalty's voor willen geven. Je zit in zo'n wedstrijd, ik had de verdediger van NAC al vaker gewaarschuwd en had het gevoel dat er een terugtrekkende beweging was, met links en rechts. Je kunt die kracht niet waarnemen, maar ik had er geen twijfel over. Maar achteraf gezien is de conclusie dat ik beter geen strafschop had kunnen gegeven, gezien alle commotie. De penalty was te zwaar.' (Veronica Inside)

• Internationale voetbalsterren of niet, de Franse internationals Paul Pogba, Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé en Antoine Griezmann gaan maar al te graag op de foto met hun vriend Mickey Mouse in Disneyland Parijs. Of zou het Mickey zijn geweest die om de foto heeft gevraagd? 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Het maakt me blijer dat hij een doelpunt heeft gemaakt, dan als ik er vijf had gemaakt. 
• Neymar hielp collega-aanvaller Gabriel Jesus vrijdag in het oefenduel met Saoedi-Arabië aan zijn eerste interlandgoal sinds de uitschakeling op het WK, waar de spits van Manchester City niet tot scoren kwam. 'Ik vond de kritiek op hem niet terecht, na al het werk dat hij voor ons heeft verricht. Dat was in mijn ogen echt onterecht.' 

• Een opmerkelijk bericht uit Japan. Vissel Kobe heeft verdediger Shunki Takahashi een maand geschorst. Niet omdat hij iets ongeoorloofd op het veld heeft uitgehaald, maar omdat hij aan een vriend had verklapt dat sterspeler Andrés Iniesta niet kon spelen in het competitieduel met Urawa Red Diamonds op 23 september. Het nieuws lekte vervolgens uit, nadat de vriend van Takahashi een bericht over de absentie van Iniesta op Twitter had gezet. Hij verwijderde dat snel daarna weer, maar toen was het leed al geschied. 'We bieden onze excuses aan de fans aan', aldus de club in een statement.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.