Mansfield komt met slim plan in energiecrisis, VVV schakelt gaskachels uit

Reacties

De explosief gestegen energieprijzen worden ook gevoeld in de voetballerij. Of de douches, veldverlichting en de verwarming de hele winter gebruikt kunnen worden, dat is met name bij amateurclubs nog maar de vraag. In Engeland komt Mansfield Town met een handige tip om energie te besparen.

Mansfield komt met slim plan in energiecrisis, VVV schakelt gaskachels uit

Mansfield speelt in de League Two, het vierde niveau van Engeland, en heeft besloten om zijn thuiswedstrijden voortaan twee uur eerder van start te laten gaan, om 13.00 uur. Daarmee hoopt Mansfield geen of in ieder geval minder verlichting te hoeven gebruiken.

Komende donderdag staat er een vergadering gepland van de Football League, de organisatie van de divisies onder de Premier League. Tijdens die bijeenkomst zal men bespreken hoe de energiecrisis door (kleinere) clubs bestreden kan worden. Mansfield heeft op eigen houtje dus al maatregelen genomen.

VVV-Venlo
In Nederland worden er ook al de nodige maatregelen genomen in de energiecrisis. VVV-Venlo laat de gasverwarming op de businesstribune voortaan uit. De gaskachels worden een steeds grotere kostenpost, aldus VVV. 'Naast het financiële aspect vindt de club het gezien de huidige situatie moreel gezien niet meer te verantwoorden om zo veel gas te verbruiken tijdens een thuiswedstrijd.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.