Manhoef schiet Vitesse tegen bekende namen naar eerste oefenzege

Vitesse heeft dinsdag eindelijk de eerste oefenzege van de voorbereiding geboekt. Na drie nederlagen op rij won de ploeg van trainer Thomas Letsch van OFI Kreta, waar Mike van Duinen debuteerde.

Vitesse maakt zich klaar voor de voorronde van de Conference League, maar de voorbereiding op die Europese wedstrijd verliep allesbehalve soepel. De Arnhemmers verloren achtereenvolgens van AEK Athene (1-3), Lokomotiva Zagreb (1-3) en FC Nordsjaelland (0-5). Natuurlijk zijn het maar oefenpotjes, maar echt een lekker gevoel zal Letsch er niet van hebben gekregen.

Tegen OFI Kreta, dat vorig seizoen ternauwernood degradatie afwendde in de Griekse Super League, ging het Vitesse beter af. Al na negen minuten was het raak. Eli Dasa gaf hoog voor en Million Manhoef schoot de bal hard in de rechterkruising. Beide spelers waren een dikke vijf minuten later ook verantwoordelijk voor de 2-0. Dasa stuitte nog op de doelman van OFI en Manhoef schoot uit de rebound raak.

Vitesse kwam meerdere bekenden tegen aan de kant van OFI Kreta. Naast debutant Van Duinen speelden in de eerste helft ook Jonathan de Guzmán en Luc Castaignos mee. Laatstgenoemde zorgde bijna voor de aansluitingstreffer. De spits met een verleden bij Vitesse zag zijn poging gepakt worden door keeper Jeroen Houwen. De doelman was daarna kansloos op de rebound van Fábio Sturgeon. In de tweede helft werd niet meer gescoord.