Mané zakt in tranen ineen na boegeroep eigen fans

Reacties

Sadio Mané is zaterdag hevig geëmotioneerd van het veld gebracht door zijn ploeggenoten. De Senegalese superster van Liverpool zou in tranen uitgebarsten zijn door het gejoel en boegeroep van zijn eigen fans.

Mané zakt in tranen ineen na boegeroep eigen fans

In het Afrika Cup-kwalificatieduel met Equatoriaal-Guinea miste Mané bij een 0-1 stand in het voordeel van Senegal een grote kans. Vervolgens lieten de Senegalese fans met boegeroep hun onvrede daarover blijken.

Uiteindelijk won Senegal, dat al zeker is van deelname aan de Afrika Cup, met 0-1 door een eigen goal van Luis Meseguer. Na het laatste fluitsignaal liet Mané direct zijn emoties de vrije loop. Uiteindelijk zakte hij zelfs ineen en verliet hij het veld, met hulp van zijn ploeggenoten, met zijn shirt over zijn hoofd.

De negatieve benadering van de eigen fans zorgde er ook voor dat de broer van de Liverpool-aanvaller op social media sprak van 'tranen van patriotisme', alvorens hij stelde dat Mané stelselmatig niet voldoende gewaardeerd wordt in eigen land. In het shirt van de nationale ploeg heeft Mané moeite zijn stempel zo te drukken als bij Liverpool.

Het gebeurde Mané (op de foto op archiefbeeld) overigens al eens eerder dat hij zó emotioneel werd. In 2017 miste hij in de kwartfinale van de strijd om de Afrika Cup de beslissende strafschop. Ook toen resulteerde dat in een tranendal.

Zaterdag kwam ook naar buiten dat Mané in de jaarlijkse verkiezing van de BBC een van de vijf genomineerden is voor de eretitel Afrikaans Voetballer van het Jaar. Mohamed Salah (Egypte, Liverpool), Medhi Benatia (Marokko, Juventus), Kalidou Koulibaly (Senegal, Napoli) en Thomas Partey (Ghana, Atlético Madrid) zijn de andere gegadigden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.