Mancini geeft toe: Italië verrast door tactische zet De Boer

Reacties

Roberto Mancini was onder de indruk van hoe het Nederlands elftal woensdagavond voor de dag kwam in Bergamo. De bondscoach van Italië had voorafgaand aan het 1-1 gelijkspel niet gerekend op een systeemwissel.

Mancini geeft toe: Italië verrast door tactische zet De Boer
© Pro Shots

In vergelijking met de interland van ruim een maand geleden in Amsterdam (0-1 zege Italië) had de ploeg van Mancini het nu veel lastiger met Oranje. Dat had volgens de trainer grotendeels te maken met de aanpassingen van Frank de Boer, die het 4-3-3-systeem verruild had voor een 5-3-2-formatie.

De Boer kreeg daar van zijn collega en voorganger bij Internazionale indirect de complimenten voor. 'Het was volgens mij voor het eerst dat Nederland switchte naar dit systeem en wij werden daar door verrast. We wisten wel al dat dit een lastige wedstrijd zou worden', zei Mancini na de remise tegen RAI Sport.

Mancini maakte bij zijn analyse duidelijk dat Italië niet zo zwak speelde en dat zijn elftal gewoon was gestuit op een tegenstander die problemen veroorzaakte. 'Er zijn ook opponenten hè, die kunnen problemen veroorzaken en dat is wat er is gebeurd vanavond. We hebben aangevallen en volgens mij uiteindelijk ook de meeste grote kansen gecreëerd. Het was een goede wedstrijd, een echte strijd', aldus de 55-jarige Italiaan.

Italië staat na vier speelrondes tweede in de poule, maar speelt nog in eigen huis tegen koploper Polen (15 november). Mancini is optimistisch: 'Nu gaan we met Polen strijden om de koppositie. We gaan de komende twee wedstrijden winnen en kwalificeren ons zo voor de volgende ronde.'

UEFA Nations League

Stand League A Groep 1 UEFA Nations League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Italië
6
3
3
0
7-2
+5
12
2
Nederland
6
3
2
1
7-4
+3
11
3
Polen
6
2
1
3
6-6
0
7
4
Bosnië-Herzegovina
6
0
2
4
3-11
-8
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.